Fettuchini (magyar módra) recept
A Fettuchini (magyar módra) hozzávalói:1 csomag spagetti,
25 dkg főtt föstölt tarja,(lehet kötözött lapocka)
25 dkg trappista,
25 dkg gomba (lehet dobozos is)
1 kis telföl,
1 tojás,
1 dl száraz fehér bor,
izlés szerint ketchup.
A Fettuchini (magyar módra) elkészítési módja:
A spagettit kifőzöm. A tarját, és a gombát apróra vágom. Kevés olajba felteszem a tarját, picit megpirítom, majd a gombát is hozzáteszem, picit kevergetem,majd réöntöm a bort és kb. 5 percig "összefőzőm". Ezután félig kihűtöm. Majd a doboz tejfölbebeleütöm az egész tojást, kikerem és a félig kihült masszára öntöm. A sajtot lereszele.. A gáz,vagy villanysürő tepsijébe lerakok egy sor tésztát (lehetőleg hézagmentesen) Erre vékony csikokba ketchupot teszek, majd egy kis reszelt sajtot is, majd a tarjás gomba felét. Itt vigyázok arra, hogy lé ne nagyon keröljön rá. Majd megint egy sor tészta, ketchup,sajt, és a feltét másik fele a levével jól meglocsolva, és a tetejére a többi sajt. Ezután addig sütöm amig a sajt ráolvad.
Azért jó mert laktatató. 6 nagy kockára lehet vágni. El lehet készíteni délelőtt, fóliával letakarva a sütőbe eláll, és amikor a vendég megjön, csak alá kell gyújtani.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2018. febr. 17. 07:48
A fettuchini (magyar módra) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.