Kínai sült oldalas recept
A Kínai sült oldalas hozzávalói:4 főre
1,5 kg oldalas
Páchoz:
1 dl hoisin szósz
2 ek szójaszósz
1 ek méz
1 ek rizsecet
2 kk kínai ötfűszer-keverék (a gyengét kedvelőknek 1 kk)
Sült rizshez:
2 ek mogyoróol
1 csokor újhagyma
10 dkg zöldborsó
50 dkg főtt thai illatos rizs
2 nagy tojás, felverve
2 ek szójaszósz
2 tk szezámolaj
zöldcitrom gerezdek
A Kínai sült oldalas elkészítési módja:
1.Az oldalast felrakjuk főni sós, egészborsos vízbe, 15 percre. Adható hozzá babérlevél is, sőt borókabogyó is. Az alaplevet érdemes eltenni, egy kevés pedig kellhet a sütés közben is. 2.Összekeverjük a pác hozzávalóit, és bekenjük vele az oldalasdarabokat. 3.Mikor kihűlt, lefedjük fóliával és hűtőben hagyjuk állni legalább 1-2 órára. 4.A sütőt előmelegítjük 175°C-ra és 30-40 perc alatt megsütjük. Sült rizs: 1.A wokot felmelegítjük a mogyoróolajjal (fontos, hogy forró legyen!) és beletesszük a főtt rizst. 2.Pirítjuk, forgatjuk 1-2 percig, majd hozzákeverhetjük a maradék hozzávalókat (felkockázva, hosszában felvágva) és nagy lángon sütjük további 1-2 percig. 3.Ha kellően átpirult, illatos, a közepébe mélyedést nyomunk és belekeverjük a tojásokat. 4.Gyors keverő mozdulatokkal összevegyítjük 2-3 perc alatt.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2018. febr. 15. 07:21
A kínai sült oldalas elkészítési módja és hozzávalói.