Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Kínai sült oldalas recept

Kínai sült oldalas recept

A Kínai sült oldalas hozzávalói:
4 főre
1,5 kg oldalas

Páchoz:
1 dl hoisin szósz
2 ek szójaszósz
1 ek méz
1 ek rizsecet
2 kk kínai ötfűszer-keverék (a gyengét kedvelőknek 1 kk)

Sült rizshez:
2 ek mogyoróol
1 csokor újhagyma
10 dkg zöldborsó
50 dkg főtt thai illatos rizs
2 nagy tojás, felverve
2 ek szójaszósz
2 tk szezámolaj
zöldcitrom gerezdek


A Kínai sült oldalas elkészítési módja:
1.Az oldalast felrakjuk főni sós, egészborsos vízbe, 15 percre. Adható hozzá babérlevél is, sőt borókabogyó is. Az alaplevet érdemes eltenni, egy kevés pedig kellhet a sütés közben is. 2.Összekeverjük a pác hozzávalóit, és bekenjük vele az oldalasdarabokat. 3.Mikor kihűlt, lefedjük fóliával és hűtőben hagyjuk állni legalább 1-2 órára. 4.A sütőt előmelegítjük 175°C-ra és 30-40 perc alatt megsütjük. Sült rizs: 1.A wokot felmelegítjük a mogyoróolajjal (fontos, hogy forró legyen!) és beletesszük a főtt rizst. 2.Pirítjuk, forgatjuk 1-2 percig, majd hozzákeverhetjük a maradék hozzávalókat (felkockázva, hosszában felvágva) és nagy lángon sütjük további 1-2 percig. 3.Ha kellően átpirult, illatos, a közepébe mélyedést nyomunk és belekeverjük a tojásokat. 4.Gyors keverő mozdulatokkal összevegyítjük 2-3 perc alatt.


Kategória: Húsételek receptjei


A kínai sült oldalas elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook