Édes-savanyú tofu recept
30 perc
Kalóriaszegény
270 kcal
12 gramm
31 gramm
-50 dkg tofu
-4 ek szójaszósz
-1 ek + 1 tk étkezési keményítő
-1 db póréhagyma
-2 gerezd fokhagyma
-1 piros húsú paprika
-10 dkg cseresznyeparadicsom
-1 uborka
-20 dkg darabolt ananász
-2 ek rizsbor vagy víz
-2 ek rizsecet vagy más gyenge escet(pl. borecetek)
-2 ek barna cukor
-2 ek kechup
-5 dl olaj (sütéshez)
-só
Az Édes-savanyú tofu elkészítési módja:
A lecsepegtetett tofut 2 sm-es darabokra vágjuk. Hozzáadjuk a 2 ek szójaszószban elkevert 2 ek étkezési keményítőt. Póréhagymát finomra aprítjuk, a fokhagymát vékonyra szeleteljük. Paprikát kimagozzuk és felkockázzuk, a kis paradicsomokat megfelezzük, az uborkát pedig félbevágva, kimagozva, felszeleteljük. Ananászt lecsepegtetjük, de a levét felfogjuk. Mártáshoz elkeverjük a rizsbort a ketchuppal, a maradék 2 ek szójaszósszal, a cukorral, 1 tk keményítővel és az ecettel. Végül pedig hozzá 0,7 dl ananászlevet. Olajat felforrósítjuk a wokban. A tofukockákat adagonként 3-4 percig sütjök a ,,serpenyőben" és szűrőkanállal kiemeljük, majd lecsepegtetjük. Olajat kiöntjük a wokból, de nem töröljük ki. Majd belerakjuk a póréhagymát, a fokhagymát és a paprikát, erős lángon 3 percig folyamatosan kevergetjük. Hozzá adjuk a fűszeres mártást, belekeverjük a paradicsomot, az uborkát és az ananászt. Hozzáadjuk a tofukockákat és 1 perc alatt nagyon felforrósítjuk. (Ha túl sűrű lenne, adjunk hozzá még egy kis vizet.) Sóval ízesítjük és azonnal tálaljuk.
Jó mellé egy kis chiliszósz, vagy ha köretet szeretnénk, akkor rizs.
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: Venes, 2006. dec. 15. 19:42
Az Édes-savanyú tofu elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.