Mogyorós csirke currys rizzsel recept
A Mogyorós csirke currys rizzsel hozzávalói:50-60 dkg csirkemell kockára vagy csíkokra vágva
egy kisebb fej hagyma vagy póréhagyma
3-4 gerezd fokhagyma
szójaszósz (natúr)
ketchup (kihagyható)
2 evőkanál méz
10 dkg mogyoró (lehet sós is)
2 evőkanál keményítő vagy tejszín
ananász darabokra vágva
Kevés olaj
A Mogyorós csirke currys rizzsel elkészítési módja:
A mogyorót megpucoltam és egy serpenyőben minden nélkül kicsit megpirítom (óvatosan, mert odakap hamar!), félreteszem. A hagymát apróra vágom, a fokhagymát is lehetelvékony szeletekre vagdosom, kevés olajon mindkettő fajtát üvegesre párolom. Rá mehet a hús, a szójaszósz, aki szereti a ketchup, a méz és a mogyoró. Együtt párolom egy kicsit fedő alatt, míg levet ereszt a saját levében kicsit, majd nem sok vizet öntök alá és úgy folytatom. Közben még lehet hozzáadni szójaszószt is. Ha már jó porhanyós, hozzáadok 4-5 evőkanál darabolt ananászt. Ha nem lenne otthon keményítő, én egy kis doboz főzőtejszínnel lehet sűríteni.
Hozzá currys rizs illik legjobban, ízileg mindenképpen. Hagyományos módon készítem a rizst csak a végén nem petrezselymet adok hozzá, hanem egy teáskanálnyi curryt. Ragyogó sárga színe lesz.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2014. okt. 29. 18:21
A mogyorós csirke currys rizzsel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.