Csirkemell mangóval és kókusztejjel készítve recept
A Csirkemell mangóval és kókusztejjel készítve hozzávalói:2 csirkemell kifilézve, felcsíkozva
1 db szép érett mangó kockára vágva
3 dl kókusztej
1/4 szál póréhagyma szeletelve
olaj
só
1 mokkáskanál enyhe curry por
1 mokkáskanál durvára darált színes bors
fél mokkáskanál őrölt fahéj
fél mokkáskanál őrölt gyömbér (friss is jó)
2 gerezd reszelt fokhagyma
A Csirkemell mangóval és kókusztejjel készítve elkészítési módja:
Egy serpenyőben kevés olajat hevítek, ebbe rakom a vékonyra szeletelt csirkemel darabokat. Fehéredésig pirítom. Ezután hozzáadom a szeletelt póréhagymát, ezzel is pirítom pár percet. A mangókockákat is belekeverem, ezzel is kevergetem, pirítom pár percet, majd fűszerezem sóval, borssal, őrölt fahéjjal, curryvel, gyömbérrel és fokhagymával. Végül a felkevert kókusztejet is hozzáadom (a kókusztejpor nem jó, mert vagy mellékíze), először fedő nélkül hagyom, hogy párolódjon, majd a fedőt ráteszem, és lassú tűznél 15 percet párolom, és el is készült. Párolt rizzsel tálalom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. okt. 22. 23:15
A csirkemell mangóval és kókusztejjel készítve elkészítési módja és hozzávalói.