Túrótorta diétásan meggyel bolondítva recept
A Túrótorta diétásan meggyel bolondítva hozzávalói:A tésztához:
15 dkg szénhidrát-csökkentett lisztkeverék
10 dkg teavaj
5 dkg xilit
kevés só
A krémhez:
50 dkg túró
4 dl tej
2-2,5 dkg xilit (porrá darálva, vagy lehet kapni por formában is)
2 csomag vaníliás pudingpor vagy 8-9 dkg étkezési keményítő
35 dkg tejföl
3 db kisebb tojás
1 kávéskanál vanília-aroma
reszelt citromhéj ízlés szerint
A meggyes öntethez:
20 dkg meggy
1 dl víz
1 evőkanál étkezési keményítő
1 evőkanál xilit
A Túrótorta diétásan meggyel bolondítva elkészítési módja:
A tésztához a hozzávalókat gyorsan összegyúrjuk, és fél órára hűtőbe tesszük. Közben a krém hozzávalóit egy tálban botmixerrel összekeverjük. A sütőt 180-190 fokra melegítjük, ne légkeverésre, csak sima alsó-felső sütésre állítsuk. A tésztát kinyújtjuk, és egy kivajazott kapcsos formába (22-24 cm) rakjuk úgy, hogy az oldalát is fedje körben a tészta, szurkáljuk meg villával. (Én cukrászkeretben készítettem, így nekem az oldalán nem lett tészta csak az alján.) A tésztát picit elősütjük, majd beleöntjük a híg krémet, és visszatesszük a sütőbe kb. 1 órára. Amikor megsül, kivesszük, és a formában hagyjuk kihűlni. A meggyet saját levével felmelegítjük, az étkezési keményítőt kikeverjük a vízzel, és besűrítjük vele a meggyet. A kihűlt süteményt felszeleteljük, és a meggyes öntettel díszítjük. Különböző lekvárokkal, öntetekkel, friss gyümölcsökkel is tálalhatjuk ízlés szerint.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. okt. 19. 20:03
A túrótorta diétásan meggyel bolondítva elkészítési módja és hozzávalói.