Sajtkrémes kelyhek recept
A Sajtkrémes kelyhek hozzávalói:A tésztához:
40 dkg liszt
10 dkg zsír
10 dkg Rama margarin
3 dkg élesztő
1 kávéskanál só
2 dl tejföl
1 db tojás
reszelt sajt a tetejére
A krémhez:
10 dkg Rama margarin
5 kockasajt
2 evőkanál tejföl
pici só
Valamint:
reszelt sajt
A Sajtkrémes kelyhek elkészítési módja:
A tásztához a lisztet a zsírral, a margarinnal, a tejföllel, a sóval és az élesztővel könnyen nyújtható tésztává gyúrjuk. Nem muszáj felfuttatni az élesztőt. Kinyújtjuk kb. 4 mm vékonyra, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, aztán minden 2. darab közepét kisebb szaggatóval kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a teli lapokat, lekenjük felvert tojással, ráteszünk 1-1 lyukas lapot, az oldalait megigazgatjuk, és a tetejét is lekenjük tojással. Előmelegített sütőben (kb. 170-175 fokon) világos színűre sütjük. Hagyjuk kihűlni, addig elkészítjük a krémet. A margarint a kockasajtokkal, kevés sóval, 2 evőkanál tejföllel jól összedolgozzuk, és a krémmel megtöltjük a megnőtt halmocskákat. Tetejükre reszelt sajtot szórunk.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. okt. 17. 19:44
A sajtkrémes kelyhek elkészítési módja és hozzávalói.