Panna cotta citrommal részegtíve, málnával megbolondítva recept
A Panna cotta citrommal részegtíve, málnával megbolondítva hozzávalói:6 adaghoz:
A málnás réteghez
2,5 dl málnapép
5 g zselatin (por)
A citromos réteghez:
3 dl tej
2 dl tejszín
1 csomag vaníliás cukor
3-4 evőkanál porcukor
1 citrom leve
reszelt citromhéj
10 g zselatin (por)
A Panna cotta citrommal részegtíve, málnával megbolondítva elkészítési módja:
A málnát ízlés szerinti mennyiségű cukorral, vaníliás cukorral és őrölt fahéjjal főzzük pár percig, majd egy szitán passzírozzuk át. Ezután forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről, és állandó keverés mellett, adjuk hozzá a zselatint. Kézi habverővel keverjük simára, majd egyenlően elosztva öntsük bele a formákba. Hagyjuk langyosra hűlni, majd tegyük be a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen. A citromos réteghez a tejet, a tejszínt, a vaníliás cukrot, a porcukrot (ízlés szerint tehetünk bele több cukrot is), a citromlevet és reszelt citromhéjat keverjük össze, majd hevítsük forráspontig, közben többször keverjük meg. Ezután vegyük le a tűzről, majd állandó keverés mellett adjuk hozzá a zselatint. Kézi habverővel keverjük simára, majd hűtsük ki. A hűtőből vegyük ki a formákat, majd óvatosan öntsük a megdermedt málna tetejére a kihűtött keveréket. Ezután tegyük vissza a hűtőbe, hogy a citromos rész is teljesen megdermedjen. Tálalás előtt a formákat pár pillanatra mártsuk bele meleg vízbe, majd fordítsuk rá a tányérra, és óvatosan vegyük le.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. okt. 16. 16:04
A panna cotta citrommal részegtíve, málnával megbolondítva elkészítési módja és hozzávalói.