Vaníliakrémes csokis tekercs recept
A Vaníliakrémes csokis tekercs hozzávalói:Hozzávalók
Tészta
5 db tojás
5 ek. cukor
3 ek. liszt
3 ek. cukrozott kakaópor
1 ek. cukrozatlan kakaópor
fél kk. sütőpor
Krém
2 cs. vaníliás pudingpor
6 dl tej
10 dkg Rama
10 dkg cukor
Teteje
étcsokis tortabevonó
A Vaníliakrémes csokis tekercs elkészítési módja:
Elkészítés A lisztet, a kakaóport és a sütőport egybekeverjük, majd félretesszük. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjékből, a cukrot kanalanként hozzáadva, kemény habot verünk. Beleöntjük a tojássárgákat és még 2-3 percig verjük a habverővel. Ezután a robotgépet félretesszük és fakanállal óvatosan, apránként belekeverjük a habba a kakaóporos lisztet. A habos tésztát egy nagy, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, egyenletesen szétterítjük és előmelegített sütőben megsütjük, körülbelül tíz perc alatt megsül. Amikor megsült, a sütőpapír segítségével szorosan feltekerjük és így, feltekerve hagyjuk kihűlni. A krémhez a pudingporból és a tejből a cukorral sűrű pudingot főzünk. A hűlő pudinghoz apránként hozzákeverjük a Ramát. A kihűlt piskótalapot szétcsavarjuk. Egyenletesen rákenjük a kihűlt vaníliakrém háromnegyed részét, majd a roládot szorosan feltekerjük. A külsejét bevonjuk a krém maradékával és olvasztott csokival díszítjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2012. okt. 16. 08:20
A vaníliakrémes csokis tekercs elkészítési módja és hozzávalói.