Duplacsokis muffin recept
35 perc
A Duplacsokis muffin hozzávalói:
Folyékony rész:
1 pohár natúr joghurt
2 tojás
1 és 1/2 pohár cukor
1 csomag vaníliás cukor
1/2 pohár olaj (semleges ízű, én napraforgó olajat használok)
Száraz rész:
2 pohár liszt
1/2 csomag sütőpor
3-5 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 tábla darabolt étcsokoládé
(a hozzávalókat a joghurtos pohárral kell kimérni)
A Duplacsokis muffin elkészítési módja:
A muffinok elkészitéséhez szükség van egy muffin tepsire amit kibélelünk muffin papírral, vagy ha ez nem áll rendelkezésre akkor ki kell zsírozni és lisztezni a formát. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Két keverőtálra van szükség az egyikben összekeverjük a joghurtot, a cukrot, a vaníliáscukrot, a tojásokat és az olajat. A hozzávalókat én egy kézihabverővel szoktam simára keverni. A másik tálban elvegyítem a szárazhozzávalókat a lisztet, a sütőport, a kakaót és végül a csokit. Hozzáöntjük a joghutos keveréket és egy fakanállal eldolgozzuk. Nem kell sokáig kevergetni, mert akkor kemény lesz a tészta. Elég addig keverni, amíg a liszt nagyjából elkeveredik. Végül a tésztát a muffin formába kanalazzuk, és egyenletesen szétosztjuk benne. Sokan azt mondják, hogy a formákat csak félig kell tölteni. De én általában majdnem teljesen megtöltöm, mert akkor szépen kipuposodik. Ez a tésztamennyiség egy 12-es muffintepsibe való. 20-25 perc alatt megsütöm. Figyelni kell mert a kakaós tészta hamar megéghet.
Ez a recept egy alap ami jól variálható, másfajta muffinokat is készithetünk vele. Például a kakaó és a csoki helyett készítettem már kókusszal és fehércsokival, vagy dióval és rumba áztatott mazsolával.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: PNóri, 2009. márc. 14. 21:08
A duplacsokis muffin elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.