Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Szedres ricotta felfújt recept

Szedres ricotta felfújt recept

Elkészítési idő 40 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Kalória 250 kcal

A Szedres ricotta felfújt hozzávalói:
1/2 kg szarvasi ricotta túró (a zacskóban kapható szemcsés változat, nem a tégelyes krémes)
4 tojás
1 natúr joghurt
2 ek zabpehely
20 dkg fagyasztott szeder
kevés margarin - de ez elhagyható
folyékony édesítőszer
1 citrom héja
1 cs vaniliás cuki


A Szedres ricotta felfújt elkészítési módja:
A túrót kikeverem a tojások sárgájával, a vaniliás cukorral, édesítővel és a reszelt citrom héjával. A fehérjéket habbá verem kevés édesítővel. Beleszóróm a felengedett szedret a túróba, majd a tojáshabot beleforgatom. Kikenek nagyon vékonyan egy üveg kerek jénai tálat, az alját megszórom 2 ek zabpehellyel és beleöntöm a masszát. Tető nélkül 170 fokon sütöm kb 35 percig, illetőleg addig, amíg láthatóan össze nem sül a túró, tehát nem lesz már folyós a közepe sem.

Gyors, könnyű, olcsó és még este is lehet enni, nem hízlal !! :D


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A szedres ricotta felfújt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook