Szedres ricotta felfújt recept
40 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
250 kcal
1/2 kg szarvasi ricotta túró (a zacskóban kapható szemcsés változat, nem a tégelyes krémes)
4 tojás
1 natúr joghurt
2 ek zabpehely
20 dkg fagyasztott szeder
kevés margarin - de ez elhagyható
folyékony édesítőszer
1 citrom héja
1 cs vaniliás cuki
A Szedres ricotta felfújt elkészítési módja:
A túrót kikeverem a tojások sárgájával, a vaniliás cukorral, édesítővel és a reszelt citrom héjával. A fehérjéket habbá verem kevés édesítővel. Beleszóróm a felengedett szedret a túróba, majd a tojáshabot beleforgatom. Kikenek nagyon vékonyan egy üveg kerek jénai tálat, az alját megszórom 2 ek zabpehellyel és beleöntöm a masszát. Tető nélkül 170 fokon sütöm kb 35 percig, illetőleg addig, amíg láthatóan össze nem sül a túró, tehát nem lesz már folyós a közepe sem.
Gyors, könnyű, olcsó és még este is lehet enni, nem hízlal !! :D
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: pierrot, 2008. nov. 25. 11:45
A szedres ricotta felfújt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.