Áfonyás lepény recept
Az Áfonyás lepény hozzávalói:3 tojás
1 evk.porcukor
1 cs.van.cukor
2,5 dl tejszín
10 dkg rétesliszt
1 citrom héja
25 dkg áfonya (befőtt)
1 evk. vaj
Az Áfonyás lepény elkészítési módja:
A tésztához a tojások sárgáját a cukikkal kikeverem. A tejszínnel felengedem, majd a lisztet meg a citromhéjat beleszórva simára verem. 20 percig pihentetem. A befőttet leszűröm, kétfelé osztom. A fehérjéket kemény habbá verem, és a tésztamasszába forgatom. Vajat forrósítok teflonserpenyőben, és 2 evőkanálnyi tésztát öntök bele. A palacsintákat lassú tűzön sütöm, és amikor már buborékokat látok a tetején, áfonyát szórok rá, így sütöm teljesen át. A többi tésztával ezt addig ismétlem, míg a hozzávalókból tart, az áfonya egyik felét sütöm így a palacsintákba. A maradék áfonyát a végén a palacsintasütőben egy kevés vajon fél percig párolom, és a kész palacsinták tetejére szórom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Pné Veronika, 2008. nov. 24. 23:34
Az Áfonyás lepény elkészítési módja és hozzávalói.