Mari néni málnatortája recept
A Mari néni málnatortája hozzávalói:- rétesliszt.
- 6 tojás,
- 20-20 dkg porcukor
- 1 kg málna,
- 15 dkg kristálycukor
A díszítéshez:
- 5 dl habtejszín,
- 10 dkg porcukor,
- 1 tasak habfixáló.
A Mari néni málnatortája elkészítési módja:
A tojássárgákat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét és a réteslisztet. Sütõpapírral kibélelt sütõformában megsütjük. A málnát a cukorral összekeverjük, fél óráig állni hagyjuk, majd villával áttörjük, és ismét összekeverjük (levet enged majd!). A kihûlt tortáról egy vékony felsõ lapot levágunk. A torta többi részén körben kb. 1 cm-es peremet vágunk, és kiszedjük a piskóta közepét, hogy tölthetõ legyen. A kiszedett tésztát belemorzsázzuk a málnába, hogy a levét feligya. Jól összekeverjük, és a tortába töltjük. Rátesszük a felsõ lapot, majd a habfixálóval és a porcukorral felvert tejszínhabbal vastagon bevonjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 4c35511f0b, 2007. okt. 28. 09:11
A mari néni málnatortája elkészítési módja és hozzávalói.