Legegyszerűbb puncsos szelet recept
A Legegyszerűbb puncsos szelet hozzávalói:4 db tojás
200 g kristálycukor
250 g vaj
200 ml habtejszín
1 csomag sütőpor
300 g rétesliszt
lekvár
piros ételfesték
350 ml víz
málnaszörp
rum vagy puncs aroma
Öntethez:
100 g porcukor
1 evőkanál forró víz
1 evőkanál citromlé
A Legegyszerűbb puncsos szelet elkészítési módja:
A tojást a cukorral habbá verjük, hozzáadjuk a felengedett vajat, habtejszínt és a sütőporral elkevert lisztet, és alaposan elkeverjük. A tésztát két részre osztjuk, és az egyikhez hozzákeverjük az ételfestéket. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk és beleöntjük a fehér tésztát. A fehér tésztára ráöntjük a rózsaszínű tésztát, elsimítjuk és 180 fokon aranyszínűre sütjük. A megsült tésztát meglocsoljuk a puncsos öntettel (víz + málnaszörp + rum / puncsos aroma). A tészta felét megkenjük a lekvárral, majd félbevágjuk, és a két felet egymásra rakjuk úgy, hogy a rózsaszín tészta legyen felül és alul. A sütemény tetejét megkenjük a cukormázzal, és csokoládéöntettel díszítjük.
Öntet:
1 evőkanál citromlevet elkeverünk 1 evőkanál forró vízzel, és folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a cukrot. A kész sima öntetet rárakjuk a sütemény tetejére és megvárjuk, míg megköt.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2017. júl. 4. 18:12
A legegyszerűbb puncsos szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.