Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Legegyszerűbb puncsos szelet recept

Legegyszerűbb puncsos szelet recept

A Legegyszerűbb puncsos szelet hozzávalói:
4 db tojás
200 g kristálycukor
250 g vaj
200 ml habtejszín
1 csomag sütőpor
300 g rétesliszt
lekvár
piros ételfesték
350 ml víz
málnaszörp
rum vagy puncs aroma

Öntethez:
100 g porcukor
1 evőkanál forró víz
1 evőkanál citromlé


A Legegyszerűbb puncsos szelet elkészítési módja:
A tojást a cukorral habbá verjük, hozzáadjuk a felengedett vajat, habtejszínt és a sütőporral elkevert lisztet, és alaposan elkeverjük. A tésztát két részre osztjuk, és az egyikhez hozzákeverjük az ételfestéket. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk és beleöntjük a fehér tésztát. A fehér tésztára ráöntjük a rózsaszínű tésztát, elsimítjuk és 180 fokon aranyszínűre sütjük. A megsült tésztát meglocsoljuk a puncsos öntettel (víz + málnaszörp + rum / puncsos aroma). A tészta felét megkenjük a lekvárral, majd félbevágjuk, és a két felet egymásra rakjuk úgy, hogy a rózsaszín tészta legyen felül és alul. A sütemény tetejét megkenjük a cukormázzal, és csokoládéöntettel díszítjük.

Öntet:
1 evőkanál citromlevet elkeverünk 1 evőkanál forró vízzel, és folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a cukrot. A kész sima öntetet rárakjuk a sütemény tetejére és megvárjuk, míg megköt.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A legegyszerűbb puncsos szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook