Meggyes-vaníliás papucs recept
A Meggyes-vaníliás papucs hozzávalói:A tésztához:
50 dkg liszt
5 dkg vaj vagy margarin
2,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 kávéskanál só
3 dkg cukor
A töltelékhez:
20 dkg magozott meggy
1 tasak vaníliás pudingpor
4 dl tej
2-3 evőkanál cukor
tojás a tészta kenéséhez
szeletelt mandula a díszítéshez
A Meggyes-vaníliás papucs elkészítési módja:
A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne az élesztőt, a cukrot és 1 evőkanál lisztet, majd 5-10 percig hagyjuk felfutni. A lisztet a sóval és a margarinnal elmorzsoljuk, majd a felfuttatott élesztővel tésztává gyúrjuk. Langyos helyen duplájára kelesztjük. A töltelékhez a pudingporból, a tejből és a cukorból sűrű pudingot főzünk, majd kiterítjük egy tálcára, hogy langyosra hűljön, közben kimagozzuk a meggyet. A tésztát lisztezett deszkára borítva 1 cm vastagra nyújtjuk, majd 16 darab kockára vágjuk. A pudingot a négyzetekre adagoljuk, és 4-5 szem meggyet nyomunk mindegyikbe. A tészták széleit tojással megkenjük, és a két szemben lévő sarkot egymásra hajtjuk, így kapunk papucs alakot. A papucsokat sütőpapírral fedett vagy zsírozott-lisztezett tepsibe helyezzük (figyeljünk rá, hogy kellő távolságot hagyjunk a papucsok közt, mert sülés közben is kel a sütemény), a tetejüket tojással megkenjük, szeletelt mandulával megszórjuk. Langyos helyen 10-15 percig kelesztjük, majd 170 °C-os sütőben aranybarnára sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. júl. 3. 06:51
A meggyes-vaníliás papucs elkészítési módja és hozzávalói.