Miből legyen a kerti bútor? (beszélgetés)
De jó, hogy ennyit írtatok. Az alumínium nekem eszembe se jutott eddig, mert nekem olyan kávéházas-kiülős hangulata volt, de igazatok lehet, ha tartósat akarok, ami gondozásmentes is, akkor el kell rajta gondolkodnom.
Ezt találtam róla:
Az alumínium kerti bútorok, különösen a magas minőségű és megfelelően karbantartott darabok, általában 10-25 évig is használhatók.
Típusok: A porfestett alumínium bútorok különösen tartósak, mivel ellenállnak a rozsdának, fakulásnak és az időjárás viszontagságainak.
Előnyeiről:
- Időjárásállóság: Az alumínium természetesen rozsdamentes, így kiválóan ellenáll az esőnek, hónak és napfénynek. Még sós tengeri levegő mellett is jól teljesít.
- Könnyű karbantartás: Az alumínium bútorokat egyszerű tisztítani; általában elég egy nedves törlőkendővel áttörölni őket.
- -Könnyű súly: Az alumínium könnyű anyag, így a bútorok könnyen mozgathatók és átrendezhetők.
Hátrányairól:
- Olcsóbb, vékonyabb alumínium bútorok kevésbé tartósak lehetnek, és hajlamosak a horpadásokra vagy deformálódásra.
- A porfesték minősége kritikus fontosságú; gyenge festés esetén fakulás vagy lepattogzás fordulhat elő.
Karbantartás: Rendszeres tisztítás és védőbevonatok alkalmazása növeli az élettartamot. Tárolja a bútorokat fedett helyen vagy használjon védőhuzatot télen és szélsőséges időjárási körülmények között. Használjon védőbevonatot vagy viaszt a porfestett felület megóvása érdekében.
Erről a viaszolásról még nem is hallottam eddig.
több fajtäm is van, de a leg-idöt ällobb az aluminiumbol van.
egy asztal 4 szekkel, de pärna kell bele, mert anelkül kenyelmetlen.
30-35 eve äll ugyanazon a helyen, hideget, meleget jol birja.
az alatta levö terkö elöbb fog tönkremenni szerintem.
Nem kötelező mindenre reagálni sem.
Egyelőre még mindenki hozzászólhat.
Igen, van. Főleg annak hogy bárhova bármit írok, neked feltétlen ellen kell mondanod, és ki nem hagynád hogy reagálj a bejegyzésemre ha mással beszélgetek.
Soha nem minősítettelek, ez rágalom, a véleményemet rólad még soha nem írtam le. A bútorodra írtam hogy gagyi lehetett, mert azt írtad hamar tönkrement, nem voltál vele elégedett. Most az ilyet dicsérjem meg? Nem az én szokásom ellentmondani hanem neked. Jobb lenne ha leakadnál rólam. Nem kötelező mindenre ellentmondásosan reagálni amit másoknak írok.
Judit, nem ellened szólt, nem is sértettelek meg azt hiszem. Valamiért ugrasz, ha írok.
Nekem nem családban volt, saját használatban.
És, ha lehet ne minősítsél, hogy gagyi amit vásároltam, nem az OBI-ban és hasonló üzletben vettem, bár én azokat sem minősítem negatívan, ha valakinek annyira telik csak.
Én idáig még szóltam hozzád, jelezve, nincs semmi bajom veled, bár néha ellenséges vagy, de gondoltam, nem kell engem szeretni.
De azért mindennek van egy határa!
Nálam ez is kudarcot vallott.
Most nekem is alumínium, vagy valami fémvázas és nem látható, de lyukacsos szövettel bevont van.
Erre felugrik kutya-macska, gyerekek nyüstölik semmi baja.
Beszéld le!
Én azért ajánlottam mert van a családban, kb. 20 éves lehet, télen-nyáron kint van a teraszon semmi baja. Azt hiszem lakkozva van, de pontosan nem tudom, minden esetre nagyon szép és kényelmes.
Neked valami gagyi ki tudja mit adtak el.
Rattan van, igazi, nem mű.
Olyan 20+ éves, télen-nyáron kint van, igaz fedett a terasz. Férjem olyan 5-6 évente átfújja valami cuccal és szép.
Nekem volt bambusz bútorom, igaz lakásban és nem is most volt divat, de gyorsan tönkrement.
Nem volt ár-érték arányos. :/
A bambusz bútoroknak különleges gondozásra van szükségük, hogy megőrizzék a formájukat és élettartamukat. Egyes típusok hajlamosak a kiszáradásra, ezért rendszeres olajozásra lehet szükség. Az enyém megrepedezett, szétesett.
Amikor reklamáltam, azt mondták spriccelni kellett volna.
Annyi dolgom volt, nem jártam kellően utána a jogaimnak.
Sehol nem volt ilyen útmutató hozzá.
A mai napig is tetszenek, de nem vennék az biztos, csak ha annyi pénzem volna, hogy évente lecseréljem.
További ajánlott fórumok:
- Újabb szólánc-Az adott szó első két betűje legyen a következő szó utolsó két betűje.
- Minden szónak legyen "ár"-a
- Milyen legyen a konyhám színe, ha a bútor calvados?
- Tudja valaki, hogy hol lehet kapni kerti bútorra párnát és az asztalra terítőt egyforma mintával?
- Műrattan kerti bútort ki hogy tárolja télen, ha nem tudja a házba bevinni?
- Műanyag kerti bútorok felújítására keresek bevált, kipróbált módszert..