Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Miből legyen a kerti bútor? fórum

Miből legyen a kerti bútor? (beszélgetés)

20. 55Judit (válaszként erre: 18. - Szeretekolvasni)
márc. 14. 15:21
Nézelődjél, biztos sok fajtát találsz a google keresővel is. Az enyémnek nincs kávéházas hangulata, és biztos hogy tovább tart mint a leírásban amit mutattál. Nedves ruhával törlöm le a port róla, és ennyi az ápolás. Olyan mint új korában. Nyitott teraszon tartom.
19. Enissa (válaszként erre: 18. - Szeretekolvasni)
márc. 14. 15:16
Profilba emeltem ki most, 22 éves, a mechanikája is jó, hintázni is lehet benne.
márc. 14. 15:08

De jó, hogy ennyit írtatok. Az alumínium nekem eszembe se jutott eddig, mert nekem olyan kávéházas-kiülős hangulata volt, de igazatok lehet, ha tartósat akarok, ami gondozásmentes is, akkor el kell rajta gondolkodnom.

Ezt találtam róla:

Az alumínium kerti bútorok, különösen a magas minőségű és megfelelően karbantartott darabok, általában 10-25 évig is használhatók.

Típusok: A porfestett alumínium bútorok különösen tartósak, mivel ellenállnak a rozsdának, fakulásnak és az időjárás viszontagságainak.

Előnyeiről:

- Időjárásállóság: Az alumínium természetesen rozsdamentes, így kiválóan ellenáll az esőnek, hónak és napfénynek. Még sós tengeri levegő mellett is jól teljesít.

- Könnyű karbantartás: Az alumínium bútorokat egyszerű tisztítani; általában elég egy nedves törlőkendővel áttörölni őket.

- -Könnyű súly: Az alumínium könnyű anyag, így a bútorok könnyen mozgathatók és átrendezhetők.

Hátrányairól:

- Olcsóbb, vékonyabb alumínium bútorok kevésbé tartósak lehetnek, és hajlamosak a horpadásokra vagy deformálódásra.

- A porfesték minősége kritikus fontosságú; gyenge festés esetén fakulás vagy lepattogzás fordulhat elő.

Karbantartás: Rendszeres tisztítás és védőbevonatok alkalmazása növeli az élettartamot. Tárolja a bútorokat fedett helyen vagy használjon védőhuzatot télen és szélsőséges időjárási körülmények között. Használjon védőbevonatot vagy viaszt a porfestett felület megóvása érdekében.

Erről a viaszolásról még nem is hallottam eddig.

márc. 14. 14:15

több fajtäm is van, de a leg-idöt ällobb az aluminiumbol van.

egy asztal 4 szekkel, de pärna kell bele, mert anelkül kenyelmetlen.

30-35 eve äll ugyanazon a helyen, hideget, meleget jol birja.

az alatta levö terkö elöbb fog tönkremenni szerintem.

16. timycat (válaszként erre: 7. - Enissa)
márc. 14. 14:04
Hát az igaz, hogy csábítja a karomélezésre a macskákat régen nyúzták is, éleztek rajtuk, de szerencsére leszoktak róla.
15. 55Judit (válaszként erre: 14. - 55Judit)
márc. 14. 13:55
Bár szerintem az életben nem megy tönkre, a tied is benne van már a korban és még biztos jó most is. :)
14. 55Judit (válaszként erre: 13. - Channa*)
márc. 14. 13:54
Ezek a legtartósabbak. Nekem az aszal üveglappal van ellátva, és levehető napernyője is van. 6 karosszék van hozzá, az egész vékony rácsokból áll. Nagyon kényelmes, szeretem, de a természetes anyagok jobban tetszenek. Ezt kaptam. De ha valamikor veszek, nekem biztos hogy bambusz lesz.
márc. 14. 13:51
Nekem valami fém van. Szerintem, minimum 50 éves.
12. 55Judit (válaszként erre: 11. - Asztanaviszta)
márc. 14. 13:46
Így igaz! Csak ne bántóan lehetőleg és ne rágalmazva olyasmivel ami nem volt sose leírva.
11. asztanaviszta (válaszként erre: 10. - 55Judit)
márc. 14. 13:44

Nem kötelező mindenre reagálni sem.

Egyelőre még mindenki hozzászólhat.

10. 55Judit (válaszként erre: 9. - Enissa)
márc. 14. 13:36

Igen, van. Főleg annak hogy bárhova bármit írok, neked feltétlen ellen kell mondanod, és ki nem hagynád hogy reagálj a bejegyzésemre ha mással beszélgetek.

Soha nem minősítettelek, ez rágalom, a véleményemet rólad még soha nem írtam le. A bútorodra írtam hogy gagyi lehetett, mert azt írtad hamar tönkrement, nem voltál vele elégedett. Most az ilyet dicsérjem meg? Nem az én szokásom ellentmondani hanem neked. Jobb lenne ha leakadnál rólam. Nem kötelező mindenre ellentmondásosan reagálni amit másoknak írok.

9. Enissa (válaszként erre: 6. - 55Judit)
márc. 14. 13:28

Judit, nem ellened szólt, nem is sértettelek meg azt hiszem. Valamiért ugrasz, ha írok.

Nekem nem családban volt, saját használatban.

És, ha lehet ne minősítsél, hogy gagyi amit vásároltam, nem az OBI-ban és hasonló üzletben vettem, bár én azokat sem minősítem negatívan, ha valakinek annyira telik csak.

Én idáig még szóltam hozzád, jelezve, nincs semmi bajom veled, bár néha ellenséges vagy, de gondoltam, nem kell engem szeretni.

De azért mindennek van egy határa!

8. 55Judit (válaszként erre: 3. - PöttyösPanka)
márc. 14. 13:22
Enyém is alumínium lehet, 19 éve lakom itt, azóta a teraszon van. Feketére van festve gyárilag. Még most is ugyanolyan mint új korában. Azért a bambuszt ajánlottam mert az jobban tetszik. :)
7. Enissa (válaszként erre: 5. - Timycat)
márc. 14. 13:21

Nálam ez is kudarcot vallott.

Most nekem is alumínium, vagy valami fémvázas és nem látható, de lyukacsos szövettel bevont van.

Erre felugrik kutya-macska, gyerekek nyüstölik semmi baja.

6. 55Judit (válaszként erre: 4. - Enissa)
márc. 14. 13:20

Beszéld le!

Én azért ajánlottam mert van a családban, kb. 20 éves lehet, télen-nyáron kint van a teraszon semmi baja. Azt hiszem lakkozva van, de pontosan nem tudom, minden esetre nagyon szép és kényelmes.

Neked valami gagyi ki tudja mit adtak el.

5. timycat (válaszként erre: 1. - Szeretekolvasni)
márc. 14. 13:13

Rattan van, igazi, nem mű.

Olyan 20+ éves, télen-nyáron kint van, igaz fedett a terasz. Férjem olyan 5-6 évente átfújja valami cuccal és szép.

4. Enissa (válaszként erre: 2. - 55Judit)
márc. 14. 12:57

Nekem volt bambusz bútorom, igaz lakásban és nem is most volt divat, de gyorsan tönkrement.

Nem volt ár-érték arányos. :/

A bambusz bútoroknak különleges gondozásra van szükségük, hogy megőrizzék a formájukat és élettartamukat. Egyes típusok hajlamosak a kiszáradásra, ezért rendszeres olajozásra lehet szükség. Az enyém megrepedezett, szétesett.

Amikor reklamáltam, azt mondták spriccelni kellett volna.

Annyi dolgom volt, nem jártam kellően utána a jogaimnak.

Sehol nem volt ilyen útmutató hozzá.

A mai napig is tetszenek, de nem vennék az biztos, csak ha annyi pénzem volna, hogy évente lecseréljem.

3. PöttyösPanka (válaszként erre: 1. - Szeretekolvasni)
márc. 14. 12:50
Nekünk Ikeás van, ami alumínium. Szerintem ennél tartósabbat és gondozásmentesebbet nem nagyon lehet találni.
2. 55Judit (válaszként erre: 1. - Szeretekolvasni)
márc. 14. 12:47
Nekem a bambusz nagyon tetszik. tartós, elegáns, környezetbarát.
márc. 14. 12:37
Miből legyen, hogy hosszú legyen az élettartama? Műanyagot nem veszek többet. Fát meg nem akarok festegetni.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook