Vajon meddig tudom még nyögni a végrehajtásokat? (beszélgetés)
Azért ez a történet több sebből vérzik.
Az hogy a végrehajtásig jusson egy tartozás, sok minden történik.
Az nem úgy müködik, hogy egyből mindent visz a végrehajtó.
Mi köze a MOKK-nak ide?
Kapsz egy felszólitó levelet a villanyosoktol, ha nem fizetsz átadják a végrehajtóknak. Nyilván te a szemétbe dobtad mert nem tudtad a helyes eljárást ilyenkor
Pontosabban kaptál levelet a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar-tól, ami szintén a kukába került
Na, itt kellett volna ellentmondani nekik és ha igazad van akkor ellentmondó levelet, asszem a bíróságnak
A végrehajtó még a villamosjegy árát is rádveri
Nálunk szerencsére más lakó nincs ilyen, de személyesen ismerek több ilyen embert is, hogy kuka a csekk. Megveszi részletre a telefont, aztán nem fizeti, kölcsönöket vesznek fel, egyiket kiváltani a másikkal, míg a bank fel nem figyel, hogy hoppá, ez már listás.
Aztán csodálkoznak, hogy megy a fizetésük x %-a levonásra.
"Havi 10 ezer a vízből fentmaradt adósság egy másik végrehajtónak havi 5 ezer, ezen felül a Nav-nál is van 12 hónap részletfizetés. Komolyan csak azért dolgozok,hogy elvigye a végehajtó a Nav és a szolgáltató a fizetésem 60%-át. És még mindig van amivel zaklatnak, 10 éve lejárt közüzemi tartozás, Union biztosító amit én mondtam fel de ők követelnék"
Lehet engem köpködni, viszonyt, hogy maradt havi plusz törlesztés, ha fizetted a szolgáltatásokat.
Voltam szegény, megesett 1 db kiflit ettem egész nap, önmagam vállalta szegénység volt, mert belevágtunk egy építkezésbe, de pont azért nem zabáltam, hogy mindent kifizessek. Eszem ágába nem jutott volna hitelt felvenni, mert amikor tudom, hogy nincs, nem tudok félretenni sem, akkor miből fizetem a hitelt kamattal?
Mindig addig takaróztam, ameddig az ért.
Ebben a világban élek, tudom mennyire könnyű megcsúszni, de pont amiről írtam már, hogy aki nem tudja kifizetni, annak segítenek.
A végrehajtóhoz nem a szél fújja a követelést. Annak már hosszadalmas előzményei vannak.
Tudom az embert csábítja, hogy oké majd a következőből fizetem ezt, vagy azt, vagy veszek fel hitelt, mert milyen jó, összekapom kicsit magam, de egyre nagyobb spirálba kerül,lehúzza az adósságörvénye és hibáztatják legtöbben az egész világot, hogy mennyire szemét az élet velük.
A magáncsőd egy olyan eljárás, amely a fizetési nehézségekkel küzdő magánszemélyek számára nyújt segítséget az adósságaik rendezésében. Az eljárás célja, hogy a magánszemélyek és hitelezőik között egy szabályozott keretek között jöjjön létre megállapodás. Íme néhány fontos információ a magáncsődről:
Adósságrendezési eljárás: A magáncsőd keretében a magánszemélyek közös és saját tartozásaik rendezésére van lehetőség.
Célja: Az eljárás célja, hogy a fizetési nehézségekkel küzdő adósok számára lehetőséget biztosítson a tartozásaik csökkentésére és a hitelezőkkel való egyezség megkötésére.
Bevezetés: A magáncsőd intézménye 2015 óta létezik Magyarországon, és a célja, hogy a családok anyagi helyzetét javítsa.
Feltételek: Az eljárás igénybevételéhez bizonyos feltételeknek kell megfelelni, például a jövedelmi helyzet és a tartozások mértéke alapján.
Nálunk is volt a házban, aki többmilliós tartozást felhalmozott, nem azért mert nem volt pénze, utazgattak, fesztiválikra jártak, a többi dolog le volt carva.
Nekik muszáj volt eladni a lakást gyorsan, mert elárverezték volna az adósságaik miatt.
Folyamatosan emelték az elévülés idejét
Emlékeim szerint, talán20 éve hat hónap/?/ netán két év volt és különbözött hogy telefon vagy közüzemi
Az elévülésröl az "adósnak" kell értesitenie a követelőt, hogy elévült, nem automatikus
Mi az hogy 9 éve lejárt tartozást követelnek
Szerintem felszólitottak téged hogy fizess, te nem válaszoltál, nem fizettél és átadták a behajtóknak. Ilyenkor már nincs elévülés a számlatartozáson
Hajrá, kezdj bele, max néhány késedelmi kamatot elengednek és havonta kevesebbet vonnak, így viszont az eljárás ideje fog nőni. Nadehát valamit valamiért
A tartozás addig nem évül el, amíg 5 éven belül, kiértesítenek.
Képzeld el, ha mindenki eltöröltethetné a tartozását, elég 💩 -ban van az ország így is, kinek kellene azt fizetni?
Élj a családi csódvédelemmel
Úgy gondolom, rendesen elszúrtad az adósságaidat hogy végrehajtó is képbe került
Olvasgass itt
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek jogos zárolni egy bankszámlát végrehajtás céljából? A számlára csak a gyes és a családi pótlék megy rá.
- Diákhitel mizéria - Mit lehet tenni, ha az ügy már átkerült végrehajtóhoz?
- Nagypapám meghalt január 19-én és azóta folyton vele álmodok...vajon üzenni akar?Mikor tudom "elengedni"? Nagyon szerettem:(:(
- Mit vihet el a behajtó / végrehajtó?
- Ha jön a végrehajtó..?
- Nem tudom, mit jelent a boomer. Ki a boomer, én az lennék vajon?