Nem tudom, mit jelent a boomer. Ki a boomer, én az lennék vajon? (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Az 1920 és 1939 között születettek az ún. veteránok, a Baby boom-korszak az 1943 és 1964 között született embereké, míg az X generáció-hoz az 1965 és 1983 között születettek tartoznak. Az Y generáció-ba az 1984 és 1994 között, a Z generáció-ba pedig az 1995 és 2009 között születetteket sorolják. A 2010 után születetteket "alfa" generációnak nevezik.
Tari Annamáriának vannak jó írásai, videói a generációk közötti különbségekről.
Úgy látom, a legfiatalabb generáció hallotta a kifejezést, de nem tudja igazából, hogy mit jelent, így az általa öregnek és a korral nem annyira haladó emberekre használja.
begyepesedett → idősödő ember, aki nem érti meg a fiatalokat, illetve az újdonságokat, és/vagy elavult nézeteket vall
világháború után született (1946 és 1964 között) generáció tagja
A boomer szót az Egyesült Államokban az 1946 és 1964 között született generációra szokták használni (ők a baby boomerek). Használata más országokban is elterjedt, ugyanakkor jelentése kultúrafüggő.
A második világháború évekig tartott, a katonák akik életbe maradtak, haza mentek, és nagyon szerelmeskedő hangulatba voltak, pontosabban ki voltak éhezve a szexre.
9-hónap múlva meglett az eredménye, boomer generációnak nevezik azokat, akik utána születtek, 1964-ig.
További ajánlott fórumok:
- A Hoxakasztófában találkoztam ezzel a szóval, és nem tudom mit jelent..
- Miért nem tudom élvezni a jelent? Miért a rosszon gondolkodom ennyit?
- Mit jelent? "Nem tudom mit akarok"
- 3 éves gyermek mellé panelban kistestű kutya vagy macska legyen? Nem tudom, félek, hogy nehogy allergia jelentkezzen...szerintetek?
- Ha a védőnővel problémám van, hol tudom jelenteni?
- Hogy tudom beállítani, hogy ne lássák mikor jelentkeztem be az iwiw-re?