Segítsetek! Mit tehetek? (beszélgetés)
Manapság ez nem probléma, így felveszik óvodába is.
Sok anyukának, ha mondanád, hogy próbálni kellene bilire ültetni, azt mondanák, te vagy maga a patás ördög. Nem szabad erőltetni, mert nem érett még meg a bilire.
Sajnos ez egy elhanyagoló szülő. A gyerek koszos, ápolatlan. Nem törődik a testi és szellemi fejlődésével. 3 évesen nem beszél és nem szobatiszta. Ez a tünet azonban lehet fejlődési zavar is, amit orvosolni kell.
Ne az anya lelkivilágával törődj, hanem a fiadéval. Itt lépni kell minél előbb, annál jobb és főleg még nem késő.
Mellesleg megkérdőjelezem a védőnő és az orvos odafigyelését is, mert ezt észre kellene venniük, de sokszor őket sem érdekli, mondván kevesen vannak, stb...
Mindenképpen beszélj velük, hívd fel a figyelmüket a helyzetre. Kérj esettanulmányt és mozgass meg minden követ, hiszen a FIADRÓL van szó !
Így látatlanban, kívülállóként nem könnyű valamit véleményezni. De ha már édesapaként azt látod, hogy valami nem stimmel akkor valóban lépni kell. Ahogyan már írták is védőnő és gyermekorvos lehet a kiindulási pont és az ő véleményükkel megtámogatva ügyvéd majd az elhelyezés módosításának kérelme. / A gyermekorvos részletesen le szokta írni a gyermek betegségét, küllemét , viselkedését , fejlettségét, ami esetleg lehet egy alap./
Már akkor jobban jár a gyermek ha heti váltásban lesz az elhelyezése és emellett még lehet más lehetőség is . Van olyan ismerősöm, ahol két kislány maradt az édesapánál válást követően, az sem volt egy szokványos eset de a gyermekek érdekeit nézték.
Nyilván egy megromlott párkapcsolatot követően a felek kommunikációja nem tökéletes de ezt a gyermeknek nem kellene megszenvednie főleg ha ezt anyagi nehézség nem súlyosbítja egyik oldalon sem. Azt, hogy melyik fél alkalmasabb a gyermeknevelésre időnként felül lehet vizsgálni hiszen az eltelt idő alatt nemkívánatos változások keletkezhettek.
Megállapodhattok váltásos nevelésben is. Akkor a gyerek a jóhoz is hozzászokik.
Egyébként az a gyerek is lehet férges, tetves aki patyolattiszta. Ez nem a tisztaságon múlik.
Egyébként ismerek egy "anyukát", aki láthatásra mindig szakadt, koszos ruhában adta az apjának a gyereket, hogy az megvegyen neki mindent. Otthon meg tök rendben van a gyerek. Így húzza le még jobban az apát.
Nőként mondom, egyik másik elvált apát szívből sajnálok.
Jön az ovi,,,ott nem fogják ezt elnézni.
Persze addig ,,nem tudom.
Mert ha a tisztaságra nem ügyelnek,,akkor a többi is aggályos lehet.
Üdv mindenkinek!
Van egy 3 éves kisfiam.Elváltam az anyjától,mert megcsalt...Lassan 1 éve a szeretőjével él..Már nekem is van azóta kapcsolatom,jól meg is vagyunk.A kisfiam 2-3 hetente jöhet,nagy hisztik árán,pedig a láthatás le van fixálva.De mindig úgy jön,hogy koszos.Nem csak a ruhái,azt lecseréljük itt,párom kimossa,megszárítja,míg nálunk van,hanem a gyerek maga is.Csak pár példa... egyszer úgy jött,hogy össze volt ragadva hátul a haja,de beteg volt épp,este vettük észre,nem akartuk már a hajmosással nyaggatni,de szóltam az anyjának,hogy ott van,majd másnap mossa ki,ma már ne,nagyon rosszul volt...na hát az 3 hét múlva még ugyanott volt következő alkalommal.Máskor fekete körmökkel jött...Az gyakori..Eleinte 1 pelenkát küldött mindig az anyja azzal a meghagyással,hogy csak akkor cseréljük ki,ha kakil,amúgy elvan 1ben egész nap...na azóta veszünk ide neki pelust is,de a feneke rendre ki van pirulva... itt kenjük,de ha otthon nem kenik,akkor ezzel sincs megváltva a világ.Szóltam neki már emiatt is.A gyerek még nem beszél,most azt hagyjuk,hogy pelenkás...itt van neki bili,de nem ül rá,lassan azért ráültetjük itt... nem lenne muszáj,de más az ütem mindenkinél... Ha kap valamilyen ruhát,cipőt,azt nem látjuk soha a gyereken...Játék ugyanez,azt nem kapja meg,nem tudom,mi történik vele,csak mikor kérdezzük,hogy hol van,szereti-e,tetszett-e neki,ingatja a fejét,hogy nincs ott... 2 hete kapott egy meleg bakancsot,mert még mindig a szakadt tavaszi cipőjében jött és én már nem bírtam,mondtam,veszünk egyet neki,a másikat lemosta párom..volt benne egy marék kavics....de mondtam az anyjànak,hogy ez most tiszta,tegye el,megfázik már benne a fiam.Erre ma új bakancsban hozta,nem abban,amit vettünk.A válasz erre az volt,hogy azért,mert ez márkás,sokkal jobb,de a gyerek lába kifordul benne,fel is vettük videora neki,hogy ebben nem tud járni.De 26os is,nem 25ös,mint minden cipője... nem értem,miért kell ez...És mindig van valami,legutóbb már orvosi mintát is kértek a gyerektől,hogy valami betegséget kizárjanak,mert folyamatosan feketék a körmei,nincs levágva,a gyerek azt a szájába veszi,de nem mos soha kezet,volt valami baja miatta...Itt gyakorolgatjuk azt is,dehát alig engedi ide,mert folyton vitatkozik valamin,egyébként triviális dolgokon... Nagyon bosszant és aggaszt is,hogy milyen állapotok között él,de nem lehet beszélni az anyjával ezekről hosszabban,mert akkor ennyit sem jöhet,de ez nem így működik.Tudom,hogy nem lesz normális beszélgetés....hiába mondok bármit,én vagyok a rossz.. Jelenleg nem tudom,mit tehetnék...nem akarom elvenni az anyjától,de nem akarom azt se,hogy a fiam mindig koszban legyen,ez nem volt így,míg ott voltam...és nem én csaltam meg,nem én hagytam ott őt....Nem tudom,mit lehetne tenni... nem fog semmit csinálni,ha szólok neki,ahogy eddig se...de ez nem normális dolog..nem tudom azt se,hogy mivel tudnám akár megijeszteni,hogy igenis figyeljen oda rá jobban,de ha nincs más megoldás,én nem hagyom a fiam így élni,akkor bíróság lesz belőle,de ha nem muszáj,nem akarom elvenni.. csak egy normális beszélőviszonyt akartam az anyjával,hogy vegye figyelembe,amit mondok,hogy a gyerek ne legyen ilyen koszos...Lehet valahova úgy fordulni,hogy nem jelentik be előre neki,hogy most mennek,megnézik,miről beszéltem?Mert persze mindig tagad,de mindenről van fotó időbélyegzővel,video stb... nem bántani akarom,hanem ha ő akarja nevelni,akkor ne ilyen mocsokban...Mit tudok tenni?Vagy hogy kéne ezt kezelni?Vagy ezt most én felfújom?Semmiségek?
További ajánlott fórumok:
- Férjem 5 napja kómában! Mit tehetek, hogyan segitsek neki visszajönni?
- Mit tehetek, ha már az elején "elrontottam"? Férfi-nő barátság
- Hol tehetek panaszt a szomszéd kutyája ellen, átmászik a kerítésünkön, és sok kárt tesz a kertben és itt zabál állandóan.
- Mit tehetek, ha az anyám nem mondja meg, ki az apám?
- Mit tehetek, hogy ne kelljen gumit használnom?
- Teszveszesek segítsetek! Egy licitáló kizárással fenyegetődzik, mit tehetek ilyen esetben?