Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Lányok! Otthon hogy szeditek le a gél-lakkot a körmötökről? fórum

Lányok! Otthon hogy szeditek le a gél-lakkot a körmötökről? (tudásbázis)

28. Amaunet (válaszként erre: 27. - Borian)
dec. 23. 09:06
Tegyünk különbséget a műköröm és a gél lakk között! Itt a gél lakkról kérdeztek.
27. Borian (válaszként erre: 20. - Amaunet)
dec. 23. 06:11

Bőrgyógyász szakorvos szerint azért nem hawai-dizsi-fanta:

[link]

26. Anyagi (válaszként erre: 18. - Ágio8405)
dec. 22. 20:07

Na ezért gondoltam én is erre a gél-lakkra...

De csak ugrottam és nem néztem hova érkezem...

Ezért próbálok most tanulni tőletek!!!!!!

25. Anyagi (válaszként erre: 15. - Amaunet)
dec. 22. 20:05

Köszi szépen!!!

Micsoda kis csipeszek!!! 🤣

24. Anyagi (válaszként erre: 12. - Borian)
dec. 22. 20:03

Azért, mert most lett időm rá!

Eddig a munkám miatt sem lehetett ilyenről szó!

De az én körmöm szépen meg tud nőni magától! Tehát most festegetem kicsit!

És tetszik mindenkinek! :)

23. Anyagi (válaszként erre: 11. - Lady Lavender)
dec. 22. 20:01

Én??? Dehogy!!!

Belőlem csöpög a jóindulat!

Meg a témában a tudatlanság...

22. Anyagi (válaszként erre: 10. - Violet18)
dec. 22. 20:00
Köszönöm!
21. Anyagi (válaszként erre: 8. - Kacsahercegno)
dec. 22. 19:59
Eső után köpönyeg..... 🤣🤣🤣
20. Amaunet (válaszként erre: 17. - Borian)
dec. 22. 17:35
Akkor a szakembernek nem lett volna szabad elvállalnia a munkát és felhívni a figyelmet, tanácsot adni, hogy hogyan növeszthet egészséges körmöket.
19. Borian (válaszként erre: 18. - Ágio8405)
dec. 22. 14:02
Azért azt nehezen hiszem el, hogy jót tesz a körömnek, hogy a felületét reszelik, kaparják. Akinek jó erős körme van, az kibírja, de biztos, hogy jót nem tesz neki.
18. Ágio8405 (válaszként erre: 17. - Borian)
dec. 22. 13:40
Akkor nem a zselé vagy gél lakk a hibás és másnak nincs vele gondolja akár több évtizeden át sem. Pl anyukamnak azóta van működne amióta bejött Magyarországra. Kb 30 éve. Szolid elegáns köröm. A sajátja mindig betört meg ugye a lakk hamar kopik. Nekem erős a körmöm, de a lakk 1-1,5 nap után lepattog és nincs türelmem naponta lakkozni és kivárni hogy megszàradjon.
17. Borian (válaszként erre: 13. - Kacsahercegno)
dec. 22. 09:13
Nem volt rossz szakember, csak amúgy sem volt jó a körme, plusz napi 5-8 órát van vízben sport miatt.
dec. 22. 07:43
dec. 22. 07:42

Lehet kapni azt a kis párnát, amivel a körmös is mossa a körmöket. Megfelel az arclemosó kis párna is. Négybe felvágni, olyan méretűre, hogy fedje a körmöt. Acetonnal átáztatni, majd a körömre helyezve alufóliával betekerni.

Ilyennek is rögzítheted: [link]

Utána könnyű lekaparni. A maradékot lereszelni. Nem durván!

14. Ágio8405 (válaszként erre: 12. - Borian)
dec. 22. 07:40
Akkor valami nagyon nem jó helyre járt. Sokaknak van több évtizede minden gond nélkül. Ha az ember úgy dönt nem akarja már, az a rész ami reszelve van 2 hónap alatt lenő és utána ugyanolyan köröm nő vissza mint amilyen előtte volt. Semmi maradandó kárt nem okoz. Főleg a mai szinte körömlakkal megegyező vastagságú gél lakkok. De ha egy rossz körmöshöz megy aki túl részeli, az okozhat kellemetlenséget, de az is pár hét és lenő
13. Kacsahercegno (válaszként erre: 12. - Borian)
dec. 22. 07:37
Én 2 éve hordok erősített géllakkot egyfolytában, ráadásul magamnak csinálom, és nem vagyok körmös, de ugyanolyan alatta a körmöm, mint előtte. Szerintem a lányod valami nagyon rossz szakembert foghatott ki :(
12. Borian
dec. 22. 06:17

Minek rongáljátok a körmötöket ezekkel a carokkal?

A lányomat nem tudtam lebeszélni, előbb géllakja volt, majd műkörme. Egy év után most jött haza köröm nélkül. Rájött, hogy a sajátját tönkretette, most regenálódik. Ő meg felnőtt. :-)

11. Lady Lavender (válaszként erre: 1. - Anyagi)
dec. 21. 23:50

En is gonosz vagyok.

de ne babrajlj ki mindenkivel

dec. 21. 22:36
Lereszelni tudod, de van egy oldószer is, de akkor is a fedőt le kell reszelni, kis vattapamacsba áztatod az oldószert, 2-3 perc után meg simán letudod húzni.
9. Ágio8405 (válaszként erre: 1. - Anyagi)
dec. 21. 21:25
Aceton oldja. Áztasd bele pár percig és le lehet kapargatni.
8. Kacsahercegno (válaszként erre: 7. - Anyagi)
dec. 21. 21:14
Igen, egyből lekapja, de csak a festéket kell, a körmödbe ne reszelj bele, az fájni fog.... Mondjuk ennek a géllakkozás témának nem árt kicsit utánaolvasni, mielőtt belekezd az ember, valamivel nagyobb körültekintéssel kell használni, mint a sima lakkot.
7. Anyagi (válaszként erre: 5. - Kacsahercegno)
dec. 21. 21:03

Köszönöm szépen az ötletet!

Bár ez a reszelő elég drasztikusnak tűnik...

6. andi6020 (válaszként erre: 2. - Channa*)
dec. 21. 20:57
A géllakkot UV lápával kell köttetni. Nem szárad meg magától.
5. Kacsahercegno (válaszként erre: 3. - Anyagi)
dec. 21. 20:54
Én reszelővel szedem le. De van kifejezetten géllakkhoz való oldószer, gyakorlatilag sima aceton. Áztatni kell ~20 percig, nem törölgetni, mint a sima körömlakkot. Ha felázott, le tudod kaparni valamivel ami nem sérti fel a körmödet.
4. globus (válaszként erre: 2. - Channa*)
dec. 21. 20:39

Én sem tudom, mik ezek. Ifjabb koromban egyszer vettem olyant, ami fél óra múlva se száradt meg, valószínűleg uv kellett volna neki. Amit körmös csinált, hát először és utoljára.

Igazából mindegy is, mert mind kiszórtam, nem festek már.

3. Anyagi (válaszként erre: 2. - Channa*)
dec. 21. 20:34

Fogalmam sincs!!!

Fillérekért adták, de UV fényre köt!

És jó kemény!

Saját körmömre kentem. nem "műre"!

Csak utána gondolkodtam el, hogy hogyan fog lejönni?

dec. 21. 20:28

Milyen géllak? Ki kente fel? Miért kérdés ez?

Én géllakott kenek a körmeimre, saját magamnak, ami pont úgy néz ki, mint a nem géllak. Ugyan úgy viselkedik, azaz fel kell kenni, majd el kezd kopni. Simán lemosom a körömlakk lemosóval.

A tied valami más típusú? Valami különleges?

dec. 21. 19:30

Lányok! Otthon hogy szeditek le a gél-lakkot a körmötökről?

Még sosem volt ilyenem, az első felkenésből is tanultam...

De kíváncsi vagyok hogy hogyan és mivel szeditek le otthon!!!!

Előre is köszönöm a tanácsokat!!!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook