Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Székely sertéscsülök recept

Székely sertéscsülök recept

A Székely sertéscsülök hozzávalói:
2 db kisebb csülök,
75 dkg savanyú káposzta,
2 dl tejföl,
1 csokor kapor,
1 ek. liszt,
só,
1 nagy fej hagyma,
pirospaprika,
köménymag,
1 gerezd fokhagyma,
3 ek. olaj


A Székely sertéscsülök elkészítési módja:
A hagymát apróra vágjuk, az olajon megpirítjuk és tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával. Egy tűzálló tálba tesszük a megmosott és megsózott húst, majd a pirított hagymával megkenjük. Nagyon forró sütőben először fedetlenül sütjük. Ha kérges lesz a teteje, 1 dl vizet aláöntünk, befedjük és 35-40 percig sütjük. A káposztát kétszer-háromszor váltott vízben megmossuk és vizet aláöntve pároljuk. A liszttel, apróra vágott kaporral elkevert tejfölt a puha káposztába keverjük, jól összeforraljuk. Ízlés szerint sózzuk és megszórjuk őrölt kömény-maggal. A majdnem puha csülköket kisebb darabokra szeleteljük, tűzálló tálba tesszük és a káposztát a tetejére halmozzuk. Fedő nélkül sütjük, míg puha nem lesz.


Kategória: Egytálételek receptjei


A székely sertéscsülök elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook