Székely sertéscsülök recept
A Székely sertéscsülök hozzávalói:2 db kisebb csülök,
75 dkg savanyú káposzta,
2 dl tejföl,
1 csokor kapor,
1 ek. liszt,
só,
1 nagy fej hagyma,
pirospaprika,
köménymag,
1 gerezd fokhagyma,
3 ek. olaj
A Székely sertéscsülök elkészítési módja:
A hagymát apróra vágjuk, az olajon megpirítjuk és tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával. Egy tűzálló tálba tesszük a megmosott és megsózott húst, majd a pirított hagymával megkenjük. Nagyon forró sütőben először fedetlenül sütjük. Ha kérges lesz a teteje, 1 dl vizet aláöntünk, befedjük és 35-40 percig sütjük. A káposztát kétszer-háromszor váltott vízben megmossuk és vizet aláöntve pároljuk. A liszttel, apróra vágott kaporral elkevert tejfölt a puha káposztába keverjük, jól összeforraljuk. Ízlés szerint sózzuk és megszórjuk őrölt kömény-maggal. A majdnem puha csülköket kisebb darabokra szeleteljük, tűzálló tálba tesszük és a káposztát a tetejére halmozzuk. Fedő nélkül sütjük, míg puha nem lesz.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. júl. 1. 06:48
A székely sertéscsülök elkészítési módja és hozzávalói.