Csőben sült töltött karfiol recept
A Csőben sült töltött karfiol hozzávalói:1 kg karfiol
20 dkg juhtúró
2 dl tejföl
1 csokor kapor
20 dkg angolszalonna
5 dkg vaj
2 evőkanál liszt
3 dl tej
10 dkg reszelt sajt
só
A Csőben sült töltött karfiol elkészítési módja:
Sós vízben megfőzzük a karfiolt, a vízből kivéve hűlni hagyjuk (egyszerűbb rózsáira szedve főzni). A juhtúrót összekeverjük a tejföllel és az apróra vágott kaporral. A körülbelül azonos méretű karfiolrózsákból kört formálunk a tepsi közepén, a kör közepét kitöltjük az apróbb rózsákkal. Vékonyra szelt angolszalonnával beborítjuk. A tejfölös juhtúró kétharmadát rátesszük. Megint egy kört rakunk a rózsákból, szűkebbet, mint az alsó kör (visszaépítjük a karfiolfejet), kitöltjük a kör közepét, és megint szalonnát rétegezünk, rámerjük a maradék tejfölös juhtúrót. A maradék karfiolból befejezzük a fej felépítését. A vajból a liszttel világos rántást készítünk, felöntjük a tejjel, és a habverővel kevergetve felfőzzük. Sózzuk, a tűzről levéve hozzáadjuk a sajtot, és a karfiolra öntjük. 10. Forró sütőbe téve, közepes lángon pirosra sütjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. jún. 30. 08:00
A csőben sült töltött karfiol elkészítési módja és hozzávalói.