Kapros-túrós cukorbetegeknek is recept




a tésztához:
50 dkg graham liszt
2 tojás sárgája
3-4 kávéskanál édesítő
2,5 dl tej (1,5-ös)
3 dkg élesztő
5 dkg margarin
1 csomag vaníliás cukor
a töltelékhez:
50 dkg túró (sovány)
2 tojás
1 csomó kapor
pici só
½ l. tejföl (12 %os)
édesítőpor ízlés szerint
A Kapros-túrós cukorbetegeknek is elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit normál kelt tészta módjára összeállítottam.15-20 percig kelni hagyjuk. 180 fokra melegítem a sütőt, majd kiborítottam a tálból a tésztát, kinyújtottam egy nagy tepsi méretére (kb 1 centi vastagra) a sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. A túrót, tojást és az apróra vágott kaprot összekevertem, és a tésztára simítottam, aztán pedig az édesítős tejfölt rákenem a tetejére. A forró sütőbe addig sütöm, amíg kezdett pirulni a teteje.
Az édesítőt ha nem használjuk ez a süti enyhén sósan is megállja a helyét.
Akár desszertként,de akár gulyásfélék mellé főételként is kínálhatjuk
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: stechner, 2009. szept. 13. 21:47
A kapros-túrós cukorbetegeknek is elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.