Rizsfelfújt ízesítve recept


30 dkg rizs
só
tej
16 dkg cukor
5 dkg vaj
3 tojás
1 citrom reszelt héja
20 dkg piros szőlő
20 dkg fehér szőlő
menta a diszítéshez
A Rizsfelfújt ízesítve elkészítési módja:
A rizst másfélszeres mennyiségű forró vízzel, sózzuk, és forrás után fedővel letakarva lassú tűzön főzzük. Ha elfőtte a levét, felöntjük a rizshez képest kétszeres mennyiségű forró tejjel, és lassú tűzön, néha megkeverve puhára főzzük. Mielőtt levesszük a tűzről, belekeverünk 8dk cukrot, és kihűtjük. A cukor másik felét habosra keverjük a vajjal, mad egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáit és a citromhájat. A tojásos masszát a kihűlt tejberizshez keverjük, majd beletesszük a félbevágott, kimagozott piros és fehér szőlőt. Most adjuk hozzá a kemény tojásfehérjehabot, és az egészet lazán összeforgatjuk. Zsírpapírral bélelt tepsibe öntjük. 180 fokos sütőben pirosra sütjük.Kihűlés után szeljük kockára és mentával diszírve tálaljuk
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: stechner, 2009. szept. 8. 08:52
A rizsfelfújt ízesítve elkészítési módja és hozzávalói.