Almás pite/ sas módra recept
60 perc
Az Almás pite/ sas módra hozzávalói:
60 dkg liszt
30 dkg ráma
15 dkg cukor
3 tojás
1 csipet só
annyi tejföl amennyit fölvesz/kb. 1 kicsi pohár
1 csomag sütőpor
Töltelékhez: kb 3 kg alma
fahéj
cukor
Az Almás pite/ sas módra elkészítési módja:
A hozzávalókat összegyúrjuk, fél órát hűtőben tartjuk. 2 egyenlő részre osztom és kinyújtom. Az alsó tésztára 2 evőkanál baracklekvárt kenünk, majd a kinyomott almareszeléket rászórjuk. A felső lapot ráhelyezzük. Tetejét tojással megkenjük, és előmelegitett sütőben kb. 40 percig közepes hőmérsékleten /160-170 c fokon/ megsütjük.
A tepsit nem kell bekenni vajjal, mert a tészta vajas.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: elluska, 2009. szept. 7. 19:59
Az almás pite/ sas módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.