Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Almás pite/ sas módra recept

Almás pite/ sas módra recept

Elkészítési idő 60 perc

Az Almás pite/ sas módra hozzávalói:
60 dkg liszt
30 dkg ráma
15 dkg cukor
3 tojás
1 csipet só
annyi tejföl amennyit fölvesz/kb. 1 kicsi pohár
1 csomag sütőpor

Töltelékhez: kb 3 kg alma
fahéj
cukor


Az Almás pite/ sas módra elkészítési módja:
A hozzávalókat összegyúrjuk, fél órát hűtőben tartjuk. 2 egyenlő részre osztom és kinyújtom. Az alsó tésztára 2 evőkanál baracklekvárt kenünk, majd a kinyomott almareszeléket rászórjuk. A felső lapot ráhelyezzük. Tetejét tojással megkenjük, és előmelegitett sütőben kb. 40 percig közepes hőmérsékleten /160-170 c fokon/ megsütjük.

A tepsit nem kell bekenni vajjal, mert a tészta vajas.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almás pite/ sas módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook