Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Szilvás lepény (2) recept

Szilvás lepény (2) recept

A Szilvás lepény (2) hozzávalói:
A tésztához: 30dkg liszt, 16 dkg margarin, 3dkg porcukor, 1/2 dl tejföl, 2 tojássárgája, só

A tészta felső része: 3 tojássárgája, 8dkg cukor, 1,5 dl tejföl, 5 dkg liszt és az 5 tojásfehérje.

A töltelékhez: 80 dkg szilva, kevés cukor, morzsa, és dió


A Szilvás lepény (2) elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és pihentetjük egy keveset. Vékonyra nyújtjuk, formába tesszük, megszúrkodjuk villával és félig megsütjük. Ha kihűlt beleteszszük a szilvát, megszórjuk a morzsával a dióval és kevés cukorral, majd ráöntjük a tojársárgája, cukor, tejföl, liszt és a felvert fehérje habját, majd szilvás tésztára öntjük. Közepes hőfokú sütőben süjük, és ha kihült szeleteljük.

Kicsit több diót daráltem, és megszórtam vele a tetejét.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A szilvás lepény (2) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook