Szilvás lepény (2) recept
A Szilvás lepény (2) hozzávalói:A tésztához: 30dkg liszt, 16 dkg margarin, 3dkg porcukor, 1/2 dl tejföl, 2 tojássárgája, só
A tészta felső része: 3 tojássárgája, 8dkg cukor, 1,5 dl tejföl, 5 dkg liszt és az 5 tojásfehérje.
A töltelékhez: 80 dkg szilva, kevés cukor, morzsa, és dió
A Szilvás lepény (2) elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és pihentetjük egy keveset. Vékonyra nyújtjuk, formába tesszük, megszúrkodjuk villával és félig megsütjük. Ha kihűlt beleteszszük a szilvát, megszórjuk a morzsával a dióval és kevés cukorral, majd ráöntjük a tojársárgája, cukor, tejföl, liszt és a felvert fehérje habját, majd szilvás tésztára öntjük. Közepes hőfokú sütőben süjük, és ha kihült szeleteljük.
Kicsit több diót daráltem, és megszórtam vele a tetejét.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: borbelya, 2009. szept. 7. 12:22
A szilvás lepény (2) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.