Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Hamis krémes, vagy hatlapos recept

Hamis krémes, vagy hatlapos recept

Elkészítési idő 60 perc

A Hamis krémes, vagy hatlapos hozzávalói:
40 dkg liszt
10 dkg d.zsír
10 dkg porcukor
1 tojás(sárgája)
1 cs. szalalkáli
tej, hogy rétestészta keménységű legyen.

Krém: 1/2 liter tej
1 cs. karamell puding
15 dkg cukor
10 dkg vaj


A Hamis krémes, vagy hatlapos elkészítési módja:
A hozzávalókat összegyúrjuk és 4-6 felé osztjuk a tepsink méretétől függően. Papírvékony lapok lesznek,szép világosra kisütjük 160 fokon. A pudingot a cukorral, tejjel megfőzzük,ha kihűlt,a vajjal kikeverjük és betöltjük vele a lapokat.

A krémet én vaj nélkül is szoktam beletölteni,úgy is nagyon finom.Akkor csak megfőzöm,és közékenem.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A hamis krémes, vagy hatlapos elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook