Hamis krémes, vagy hatlapos recept
60 perc
A Hamis krémes, vagy hatlapos hozzávalói:
40 dkg liszt
10 dkg d.zsír
10 dkg porcukor
1 tojás(sárgája)
1 cs. szalalkáli
tej, hogy rétestészta keménységű legyen.
Krém: 1/2 liter tej
1 cs. karamell puding
15 dkg cukor
10 dkg vaj
A Hamis krémes, vagy hatlapos elkészítési módja:
A hozzávalókat összegyúrjuk és 4-6 felé osztjuk a tepsink méretétől függően. Papírvékony lapok lesznek,szép világosra kisütjük 160 fokon. A pudingot a cukorral, tejjel megfőzzük,ha kihűlt,a vajjal kikeverjük és betöltjük vele a lapokat.
A krémet én vaj nélkül is szoktam beletölteni,úgy is nagyon finom.Akkor csak megfőzöm,és közékenem.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: salabakter, 2009. szept. 7. 02:42
A hamis krémes, vagy hatlapos elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.