Karamell krémes recept
Szénhidrátszegény
Zsírszegény
A Karamell krémes hozzávalói:
Tésztához
30 dkg sima liszt,
1 tojás sárgája,
5 dkg porcukor,
5 dkg vaj,
2 dkg szalalkáli (ammóniumkarbonát),
1 dl langyos tej.
Krémhez
3 tojás sárgája,
4dl tej,
3 EK liszt.
20 dkg porcukor,
15 dkg vaj
A Karamell krémes elkészítési módja:
Elkészítés: a lisztből, tojássárgájából, cukorból, vajból a tejben megfuttatott szálikából, kissé keményebb rétestésztát gyúrunk. 3 részre osztjuk, kinyújtjuk, villával megszurkáljuk,és külön-külön lisztezett tepsi hátán megsütjük, (világosra).A kihűlt lapokat megtöltjük, és másnapig állni hagyjuk. Töltelék, krém: Hozzávalók: 3 tojás sárgája, 4dl tej, 3 EK liszt. 20 dkg porcukor, 15 dkg vaj 1 dl tejben a lisztet csomómentesre keverjük, a 3 tojás sárgájával. A cukrot megkaramellizáljuk, felengedjük a tejjel. Ha a karamell jól szétfőtt, a tűzről levéve, apránként hozzá keverjük a tejes lisztet, folytonos keverés közben. A tűzre visszatéve sűrűre főzzük. Még melegen hozzákeverjük a vajat, jól átdolgozzuk. Ha kihűlt a lapokra kenjük. A tetejére kerülhet, porcukor, vagy karamellmáz. Folpakba tekerve , másnapra puha.
Fotó a naplómba
Napló.Életünk, napjaink.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: rolvisa, 2008. okt. 18. 23:17
A karamell krémes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.