Gesztenyés, havas háztető. recept
80 perc
Zsírszegény
A Gesztenyés, havas háztető. hozzávalói:
Piskótához
4 db tojás
4 ek liszt
4 ek cukor
fél cs sütőpor
Krémhez
1 margarin
15 dkg cukor
1 cs tejszínes pudingpor
6 dl tej
1 cs gesztenye massza
keksz masszához
25 dkg darált keksz
2 ek barack lekvár
10 dkg darált dió
rum, vagy aroma
2 dl tej
1ek kakaó
4 ek cukor
15 dkg vaj
fél cs kókuszreszelék
A Gesztenyés, havas háztető. elkészítési módja:
4 tojásból piskótát sütünk. Ha kihűlt a következő krém kerül rá: 1 cs tejszínes pudingport 6 dl tejben megfőzünk, 1 margarint 15 dkg cukorral habosra keverünk. Összekeverjük a kihűlt pudinggal és bele keverünk egy csomag gesztenye masszát a tetejére a következő kerül. 25 dkg darált kekszet összekeverünk, 2 ek baracklekvárral, 10 dkg darált dióval, kevés rummal, vagy aromával. 2 dl tejben 1 ek kakaót, 4 ek cukrot felfőzünk, még langyosan bele 15dkg vaj és ezt is a kekszhez adjuk. jól összedolgozzuk, és Folpack között kinyújtva a krémre kenjük, nyomogatjuk. A tetejét kókuszreszelékkel hintjük be
Kép a naplómba.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: rolvisa, 2008. szept. 14. 20:24
A gesztenyés, havas háztető. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.