Táska, vagy batyú, leves recept
50 perc
Szénhidrátszegény
Zsírszegény
A Táska, vagy batyú, leves hozzávalói:
Liszt
Tojás
Hagyma
Olaj
Darált hus,vagy
Pörkölt maradék
A Táska, vagy batyú, leves elkészítési módja:
GÖRCSÖK KÉSZÍTÉSE Tojásos gyúrt tésztát készítek, kissé lágyat. Kinyújtom, kb, 4 ujjnyi széles 8 ujjnyi hosszú téglalap alakura vágom fel Ráhelyezem a tölteléket, felgöngyölöm, a szélét tojással lekenem, hogy főzés közben ne nyíljon ki. A végeit kissé meghúzgálva görcsbe kötöm Töltelék: egyszerű hagymás zsír, de lesütött darált hússal, vagy pörköltmaradékkal (egy nyers tojással elkeverve) sokkal finomabb. Nagyon laktatós levesbetétje egy zöldséglevesnek.
Képet találsz a naplómba.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: rolvisa, 2008. szept. 3. 22:22
A táska, vagy batyú, leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.