Palócgulyás recept
40 perc
A Palócgulyás hozzávalói:
Pörköltmaradék (lehetőleg sertés, 2 adag)
20dkg Zöldbab(lehet sárgahüvelyű)
4 közepes krumpli
Kis pohár tejföl
Liszt
Babérlevél
Ételízesítő
A Palócgulyás elkészítési módja:
Felforralom a pörköltöt, 2-3 babérlevél bele, ételízesítő.Ráöntöm az apróra vágott zöldbabot, felengedem vízzel. Ha félig puha a bab, mehet hozzá a kockáravágott krumpli. Mikor a krumpli teljesen megpuhult, lisztből, pici vízből, tejfölből habarást készítek, nyakonöntöm a levest, egyet rottyan és kész. Kenyérrel fogyasztandó.
Sokan nem szeretik a zöldbabot, de ez a variáció azt is finommá varázsolja.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2008. márc. 24. 12:30
A palócgulyás elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.