Joghurtos zöldbabsaláta friss kaporral recept
A Joghurtos zöldbabsaláta friss kaporral hozzávalói:80 dkg sárgahüvelyű zöldbab
3 kemény húsú paradicsom
2 zöld kaliforniai paprika
2 közepes lilahagyma
1 nagy natúr joghurt
frissen őrölt bors
2 gerezd fokhagyma
1 csokor friss kapor
0,5 dl olívaolaj
A Joghurtos zöldbabsaláta friss kaporral elkészítési módja:
A 4-5 cm-esre vágott zöldbabot sós vízben roppanósra főzöm, majd leszűröm, és kihűtöm. A héjától megfosztott, kimagozott, csíkokra vágott paradicsomot, a kicsumázott, szintén csíkokra vágott paprikát, a vékony félkarikákra szeletelt lilahagymát hozzáadom, s lazán összeforgatom a babbal. Az öntethez a joghurtot sóval, borssal, a zúzott foghagymával, az összeaprított kaporral ízesítem. Az olívaolajat hozzákeverem, és a salátára locsolom. Az egészet lazán összeforgatom, s hűtőben pihentetem kicsit, hogy az ízek összeérjenek.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2012. jún. 10. 13:19
A joghurtos zöldbabsaláta friss kaporral elkészítési módja és hozzávalói.