Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Joghurtos zöldbabsaláta friss kaporral recept

Joghurtos zöldbabsaláta friss kaporral recept

A Joghurtos zöldbabsaláta friss kaporral hozzávalói:
80 dkg sárgahüvelyű zöldbab
3 kemény húsú paradicsom
2 zöld kaliforniai paprika
2 közepes lilahagyma
1 nagy natúr joghurt
frissen őrölt bors
2 gerezd fokhagyma
1 csokor friss kapor
0,5 dl olívaolaj


A Joghurtos zöldbabsaláta friss kaporral elkészítési módja:
A 4-5 cm-esre vágott zöldbabot sós vízben roppanósra főzöm, majd leszűröm, és kihűtöm. A héjától megfosztott, kimagozott, csíkokra vágott paradicsomot, a kicsumázott, szintén csíkokra vágott paprikát, a vékony félkarikákra szeletelt lilahagymát hozzáadom, s lazán összeforgatom a babbal. Az öntethez a joghurtot sóval, borssal, a zúzott foghagymával, az összeaprított kaporral ízesítem. Az olívaolajat hozzákeverem, és a salátára locsolom. Az egészet lazán összeforgatom, s hűtőben pihentetem kicsit, hogy az ízek összeérjenek.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A joghurtos zöldbabsaláta friss kaporral elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook