Paradicsomsaláta 2. recept
15 perc
A Paradicsomsaláta 2. hozzávalói:
Hozzávalók: 1 kg húsos paradicsom
karikára vágva
4-5 gerezd fokhagyma apróra darabolva
zúzva
1 lilahagyma apró karikára vágva
1 csokor metélőhagyma apróra vágva
1-2 evőkanálnyi balzsamecet
1 evőkanál evőkanál olívaolaj
Ízlés szerint tengeri só
őrölt fekete bors (jobb a frissen törtött)
kristálycukor.
A Paradicsomsaláta 2. elkészítési módja:
Az előkészített hozzávalókat egy nagyobb tálban összekeverjük, de a díszítéshez egy kevés metélőhagymát és petrezselyemlevelet tegyünk félre. Majd ízesítjük és óvatosan ismételten összekeverjük. Ha kész a tetejét a maradék metélőhagymával, petrezselyem zölddel díszítjük. Elkészítése után kb. 30-35 percre hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Szaftos, sült húsokhoz, grillezett szárnyas húsételekhez tálalva kiváló és nagyon finom.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2012. máj. 11. 06:31
A paradicsomsaláta 2. elkészítési módja és hozzávalói.