Hagymatokány burgonyával recept


5-6 nagyobb fej vöröshagyma,40 dkg
tisztított burgonya
2 evőkanál sertészsír
5-6 dkg
füstölt szalonna
1 púpozott evőkanál fűszerpaprika
1 mokkáskanál csípős fűszerpaprika
1 kiskanál frissen őrölt fekete bors
só.
A Hagymatokány burgonyával elkészítési módja:
A vöröshagymát megtisztitjuk és felszeleteljük. A burgonyát megtisztítjuk, kisebb kockára vágjuk és enyhén sós vízben megfőzzük. Forró zsiron előbb megsütjük a kockára vágott füstölt szalonnát, majd hozzáadjuk a felszeletelt vöröshagymát és közepes tűzön - olykor megkavargatva - dinszteljük. Közben sózzuk, borsozzuk és kevés vizet is aláöntünk.Végül ha jól átpirult a tűzről levéve fűszerpaprikával is megszórjuk.Átkeverjük és hozzáadjük a megfőzött, leszűrt burgonyát, majd az egészet jól átforrósítjuk. Tálaláskor frissen törött boerssal is megszórhatjuk a tetejét. Friss kenyérrel és hideg fröccsel az igazi.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2012. ápr. 1. 13:24
A hagymatokány burgonyával elkészítési módja és hozzávalói.