Bugaci tarhonyás hús bográcsban recept
120 perc
A Bugaci tarhonyás hús bográcsban hozzávalói:
20 dkg
füstölt szalonna
30 dkg
száraz tarhonya
60 dkg
marhafartő
2 db
zöldpaprika
1 db
paradicsom
őrölt bors
só
15 dkg
vöröshagyma
40 dkg
burgonya
2-3 gerezd fokhagyma.
A Bugaci tarhonyás hús bográcsban elkészítési módja:
A bográcsban kb. 10 dkg. füstölt szalonna zsírját kiolvasztjuk, majd belerakjuk a finomra vágott vöröshagymát és üvegesre pirítjuk. Hozzátesszük a felkarikázott paprikát, a kockára vágott paradicsomot és a zúzott fokhagymát. Ha átpuhult, a tűzről levéve pirospaprikával színezzük, aláöntünk egy kevés vizet és hozzáöntjük a felkockázott marhafartőt is. Előbb erősebb, később lassú tűzön majdnem készre főzzük az alapot.Ha megfelelő, akkor az alapot kivesszük. A bogrács tesszük a maradék szalonnát kockára vágjuk, és zsírjára pirítjuk. Most hozzáadjuk tarhonyát és aranysárgára pirítjuk. Kevés vizet aláöntve átkeverjük, majd annyi hideg vizet töltünk hozzá, hogy az a tarhonyát ellepje. Ha felforrt beletesszük a kockára vágott burgonyát,kissé később az alapot is. Jól összekeverjük, parázson főzzük mindaddig, amíg a levét elfövi. Savanyúsággal vagy friss salátával és kellemesen hűs fröccsel kínáljuk.
Régi pásztorhagyományok emlékét idéző étek.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2012. febr. 9. 15:45
A bugaci tarhonyás hús bográcsban elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.