Rakott krumplipüré recept
60 perc
A Rakott krumplipüré hozzávalói:
* 1 kg krumpli
* 1 dl tej
* 5 dkg vaj
* só
* reszelt sajt
* 50 dkg mexikói zöldségkeverék
* 4 db virsli
* 2 paradicsom
A Rakott krumplipüré elkészítési módja:
A burgonyát sós vízben megfőzzük, ha kész, összetörjük, hozzáadjuk a tejet, a vajat és a sajtot, majd sózzuk izlés szerint. Egy jénai tálat (kb 20×30cm-es) kivajazunk és a krumplipürét belekanalazzuk és elsimítjuk. A mexikói zöldségkeveréket megpároljuk és ha ezzel is megvagyunk elosztjuk a püré tetején. A paradicsomot kis kockára vágjuk és szintén rátesszük a pürére, a virslit felkarikázzuk és ez is mehet szépen rá az eddigiekre. Reszelt sajttal megszórjuk és előmelegített sütőben addig sütjük még a sajt meg nem pirul.
Ez egy török étel, lehet fogyasztani ebédre, uzsonnára vagy akár vacsorára is mert elég könnyű étel. Még akár köretként is megállja a helyét.
- receptes oldalról
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Silence86, 2012. febr. 7. 14:22
A rakott krumplipüré elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.