Csőben sült sajtos-zöldséges tészta recept
75 perc
A Csőben sült sajtos-zöldséges tészta hozzávalói:
15 dkg fodros kockatészta
15 dkg mexikói zöldségkeverék
5 dkg vaj
4 dkg liszt
3,5-4 dl tej
só
őrölt bors
csipet szerecsendió
kisebb csokor petrezselyemzöld
15 dkg reszelt sajt
A Csőben sült sajtos-zöldséges tészta elkészítési módja:
1. A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd kiszedjük és lecsepegtetjük. A tésztafőző vízbe tesszük a mexikói zöldségkeveréket, és pár perc alatt roppanósra főzzük, majd leszűrjük és szintén lecsepegtetjük. A tésztát összekeverjük a zöldséggel. 2. Ezután besamelmártást készítünk: a vajat felhevítjük, majd hozzáadjuk a lisztet, és kevergetve zsemleszínűre pirítjuk. (Vigyázzunk, hogy ne piruljon meg a liszt, csak éppen hogy világos zsemleszínű legyen.) Ekkor levesszük a tűzről, majd állandó keverés mellett hozzáöntjük a tejet, és csomómentesre keverjük. 3. Közben ízlés szerint megsózzuk, -borsozzuk, valamint megszórjuk szerecsendióval, és hozzáadjuk a reszelt sajt felét. Ezután visszatesszük a tűzre, és kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik a mártás. 4. Ezután hozzáadjuk a tésztás-zöldséges keverékhez az apróra vágott petrezselyemzölddel együtt, majd óvatosan összeforgatjuk. 5. Egy sütőformát vagy tepsit vékonyan kikenünk vajjal, majd beleöntjük a tésztás-zöldséges keveréket, és megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Előmelegített sütőbe toljuk, és közepes hőmérsékleten szép pirosra sütjük. Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, majd úgy kínáljuk.
A hagyományos tészták helyett, mint pl. a túrós vagy éppen krumplis tészta, készítsük el az ebédet kicsit változatosabban.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Miss Angel, 2017. ápr. 6. 16:49
A csőben sült sajtos-zöldséges tészta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.