Kapros túrós galuska recept
A Kapros túrós galuska hozzávalói:50 dkg túró
20 dkg búzadara
20 dkg liszt
10 dkg füstölt szalonna
3 tojás
1 csokor kapor
só
A Kapros túrós galuska elkészítési módja:
A villával összetört túrót a tojássárgákkal, három deci vízzel, a búzadarával, az apróra vágott kaporral meg csipetnyi sóval jól összedolgozzuk, és két-három óra hosszat hűtőszekrényben pihentetjük. A hűtőből kivéve a liszttel meg a tojások keményre vert habjával közepesen lágy galuskatésztát készítünk belőle, majd a tésztát enyhén forrásban lévő sós vízben kifőzzük. Közben az apró kockákra vágott szalonnát egy tűzálló tálban kisütjük, a pörcöt szűrőkanállal kiszedjük, és a leszűrt galuskát a forró szalonnazsírba forgatjuk. Tetejét a szalonnapörccel megszórjuk, és melegen, sok savanyúsággal tálaljuk.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2017. ápr. 5. 20:51
A kapros túrós galuska elkészítési módja és hozzávalói.