Túrós töltött karalábé recept

8 kisebb (kb.50dkg) zsenge karalábé
20 dkg tehéntúró
2 dl kefír
só
őrölt bors
1 mokkáskanál őröltpaprika
1 kiskanál mustár
1 csokor petrezselyem
A Túrós töltött karalábé elkészítési módja:
A megtisztított, meghámozott karalábék belsejét karalábévájóval vagy kiskanállal kivájjuk. A kivájt karalábékat a forgáccsal együtt annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi, majdnem puhára főzzük. Közben a túrót megsózzuk, borsozzuk, a pirospaprikával, a mustárral, az apróra vágott petrezselyemmel simára keverjük, majd a karalábék üregébe töltjük. A töltött karalábékat tűzálló tálba egymás mellé rakjuk, a forgácsot köré szórjuk, az egészet kefírrel leöntjük, és forró sütőben 15-20 percit sütjük. Tálaláskor még megszórjuk egy kis petrezselyemmel. A tölteléket körözöttként is elkészíthetjük.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2017. ápr. 4. 18:32
A túrós töltött karalábé elkészítési módja és hozzávalói.