Ropogós makaróni recept
A Ropogós makaróni hozzávalói:20 dkg makaróni
10 dkg gomba
10 dkg füstölt főtt sonka
10 dkg reszelt sajt
3 tojás
4 dkg vaj
3 dl tej
1 evőkanál olaj
1 púpozott evőkanál liszt
2 evőkanál paradicsompüré
10 dkg zsemlemorzsa
só, őrölt bors, oregánó
A sütéshez olaj
A Ropogós makaróni elkészítési módja:
Az apróra tördelt makarónit sós vízben kifőzzük, lecsepegtetjük. A megtisztított, felszeletelt gombát az olajban lesütjük. 3 deka vajból és a lisztből világos rántást készítünk, felengedjük a tejjel és jól összeforraljuk. Ezután belekeverjük a paradicsompürét, a sajtot, a gombát meg a sonkát. Sózzuk, fűszerezzük. Hozzáadjuk a makarónit és 2 tojás sárgáját, majd egy pillanatra összeforraljuk. Végül a masszát egy vajjal kikent lapos tálba simítjuk és hideg helyre tesszük. Ha teljesen kihűlt, egy zsemlemorzsával hintett deszkára borítjuk és szeletekre vágjuk. A harmadik tojást és a megmaradt két tojásfehérjét egy kis sóval villával felverjük, beleforgatjuk a szeleteket, majd meghempergetjük zsemlemorzsában és bő, forró olajban kisütjük.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2017. márc. 31. 08:17
A ropogós makaróni elkészítési módja és hozzávalói.