Kefires csirkeszárny recept



40 dkg csirkeszárny (én csirkemellfiléből szoktam)
2 evőkanál liszt
3 evőkanál olaj
2 dl kefir
5 dkg reszelt füstölt sajt
1 teáskanál piros fűszerpaprika
2 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 púpozott mokkás kanál só
A Kefires csirkeszárny elkészítési módja:
A húst mindkét oldalán megsózzuk. A lisztet a paprikával, a borssal összekeverjük, a húsokat megforgatjuk benne. Tepsibe rakjuk. A kefirt az olajjal a zúzott fokhagymával és a maradék lisztes keverékkel összekeverjük, bele tesszük a reszelt sajtot és a maradék sót, majd a húsra öntjük. Előmelegített sütőben, lefedve kb. 30-40 perc alatt készre sütjük.
Előfordulhat hogy kicsit több idő kell neki, én a végén fedő nélkül is szoktam egy kicsit sütni. Aki gondolja variálhatja zöldfűszerekkel. Kitűnő recept fehérje napra.
Én általában dupla adagot készítek.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: mily, 2006. szept. 19. 17:45
A kefires csirkeszárny elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.