Diétás rakott karalábé recept
A Diétás rakott karalábé hozzávalói:5 db közepes méretű karalábé
1 teáskanál só (Vegeta is lehet)
1 teáskanál fokhagyma-granulátum
250 g zsírszegény tehéntúró
100 g zsírszegény natúr joghurt
1 újhagyma fehér része apróra vágva
1 mokkáskanál Vegeta
1 mokkáskanál zöldfűszer, pl. petrezselyem
30 g light trappista sajt a tetejére reszelve
2 db virsli felkarikázva a rétegek közé
A Diétás rakott karalábé elkészítési módja:
A karalábét megpucoljuk és kockákra vágjuk, és sós-fokhagymás hideg vízben, forrástól számított 10 percig főzzük, majd leszűrjük. Elkészítjük masszát: apróra vágjuk a hagymát, majd hozzátesszük a már összekevert túró-joghurt keverékhez, majd fűszerezzük. A virsliket felkarikázzuk. A jénai tál aljára egy réteg karalábét teszünk. Utána jön a massza és a virsli első fele, majd megint a zöldség, aztán massza és virsli. A tetejére tehetünk reszelt sajtot. Előmelegített sütőben, lefedve 25 percig sütjük.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2016. jún. 17. 10:24
A diétás rakott karalábé elkészítési módja és hozzávalói.