Sült halfilé ropogós bundában, grillezett zöldségekkel recept
A Sült halfilé ropogós bundában, grillezett zöldségekkel hozzávalói:4 főre:
80 dkg tengeri halfilé
30 dkg eidami vagy puha trappista sajt
Só, fehér bors
Cukkini, bébirépa, paprika, stb., összesen kb. 60 dkg-nyi zöldség
Só, bors, zöld fűszer ízlés szerint
Olívaolaj
1 tojás
A Sült halfilé ropogós bundában, grillezett zöldségekkel elkészítési módja:
A halfilét nagyobb darabokra vágjuk, megsózzuk, borsozzuk. Egy grillserpenyőt felhevítünk, bekenjük olívaolajjal. A sajtot lereszeljük, a tojást felverjük egy csipet sóval. A halszeleteket először a tojásba, majd a reszelt sajtba forgatjuk, jól rányomkodjuk. A forróserpenyőbe fektetjük, addig sütjük, míg a sajtbunda ropogósra sül, ekkor megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük. Közben a zöldségeket félcentisre szeleteljük, sózzuk, borsozzuk, meghintjük kedvenc fűszerünkkel (én most kakukkfüvet használtam, jól megy a halhoz). Ezeket is megsütjük, nem kell teljesen puhára, maradhatnak roppanósak. Tálaláskor petrezselyemmel díszíthetjük.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2016. jún. 6. 11:00
A sült halfilé ropogós bundában, grillezett zöldségekkel elkészítési módja és hozzávalói.