Tonhalas focaccia recept
A Tonhalas focaccia hozzávalói:7 dkg burgonya (főtt, áttört)
22 dkg kenyérliszt BL80
1 tk só
2 szál kakukkfű (vagy 1 kk szárított)
1.5 dl víz (langyos)
0.5 teáskanál cukor
1 tasak (7 gr) instant élesztő
3 ek olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
160 g tonhalkonzerv (sós lében eltett)
8 db olajbogyó (ízlés szerint)
A Tonhalas focaccia elkészítési módja:
A burgonyát megfőzzük, összetörjük, megvárjuk, míg kihűl, és kimérünk belőle 7 dkg-ot. A cukrot belekeverjük a langyos vízbe, hozzáadjuk a szárított élesztőt, és megvárjuk, míg felhabosodik (kb. 5 perc). A liszthez hozzáadjuk a sót, a felaprított kakukkfüvet, az áttört burgonyát, a felhabosodott élesztőt és az olívaolajat, és a robotgép dagasztó karjával pár perc alatt összedolgozzuk. Akkor jó, ha elválik az edény szélétől. Letakarva langyos helyen a duplájára kelesztjük (kb. 1 óra). Mikor megkelt, lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük, és itt a kezünkkel kb. 1 cm vastag körlappá nyomkodjuk. A fokhagymát összezúzzuk, egy kis tálba tesszük, adunk hozzá egy ek. vizet és egy kevés sót, és jól elkeverjük. A tésztát villával megszurkáljuk, megkenjük a fokhagymával, és megszórjuk egy kis kakukkfűvel. 20 percet letakarva hagyjuk pihenni. A tonhalkonzervről leöntjük a lét (nem kell nagyon kinyomkodni, hogy sütés közbe ne száradjon teljesen össze). Sütés előtt rászórjuk a tonhalat és az olívabogyót. Előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 15 perc alatt szép pirosra sütjük.
sütési hőfok: 220°C
sütési mód: hőlégkeveréses
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2016. máj. 12. 09:06
A tonhalas focaccia elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.