Lisztmentes meggyes piskóta recept
A Lisztmentes meggyes piskóta hozzávalói:6 db tojás
6 ek gluténmentes csokoládés pudingpor
3 ek finomítatlan nádcukor
3 kávéskanál gluténmentes sütőpor
40 dkg magozott meggy
1 csipet himalája só
2 ek kókuszzsír (a tepsi kikenéséhez)
A Lisztmentes meggyes piskóta elkészítési módja:
A meggyet lecsepegtetjük, majd a tepsinket jó alaposan kikenjük a kókuszzsírral (nagyon szépen kijön így a piskóta a tepsiből). A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a csipet sóval habosra keverjük, majd a sárgáját is kikeverjük a nádcukorral és a sütőporral. Ezután a felvert fehérjéhez hozzáadjuk a pudingport és ráöntjük a tojásos masszánkat. Ezt egy villa segítségével óvatosan egyneműsítjük. Majd előmelegítjük a sütőt 175 fokra (légkeverésesen) és a kikent tepsibe öntjük a masszánkat egy spatula segítségével. A meggyszemeket egyenletesen rászórjuk és a felmelegedett sütőbe tesszük. A piskótánkat kb. 30 percig sütjük. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni és utána már szeletelhetjük is.
sütési hőfok: 175°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 30x20x6 cm
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2016. máj. 3. 14:55
A lisztmentes meggyes piskóta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.