Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Gyümölcsös őzgerinc recept

Gyümölcsös őzgerinc recept

A Gyümölcsös őzgerinc hozzávalói:
25 dkg háztartási keksz (darált)
10 dkg vaj (puha)
8 dkg porcukor
2 csapott ek cukrozatlan kakaópor
2 dl tej

Krém

2 tasak epres pudingpor
4 dkg cukor
4 dl tej

Egyéb

20 db háztartási keksz
2 közepes db banán (vagy más gyümölcs is lehet)


A Gyümölcsös őzgerinc elkészítési módja:
A darált kekszet összegyúrjuk a többi hozzávalóval, kivéve a négyzet alakú kekszet. Utoljára adjuk hozzá a tejet, mert abból csak annyi kell, hogy összeálljon a massza, de ne legyen ragacsos. Az őzgerincformát fóliával kibéleljük, úgy, hogy a fólia kilógjon mindenhol, majd a kekszes masszával egyenletesen körbetapasztjuk az őzgerinc oldalát, félretesszük. Ha kész a krém, elővesszük az őzgerincformát, melybe előzőleg belenyomkodtuk a kekszréteget, és félig megtöltjük a krémmel, ráhelyezzük a banánokat, befedjük maradék krémmel. A krém tetején sorba rakjuk a négyzet alakú háztartási kekszeket, majd a kilógó fóliával becsomagoljuk a formát, és hűtőbe tesszük 3-4 órára (de legjobb egy éjszakára). Másnap óvatosan kiborítjuk egy tálcára. Felszeleteljük, és tálaljuk. Krém A krémhez a pudingport, a cukrot pici tejjel simára keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet is, és elkészítjük a pudingot, jó sűrűre.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A gyümölcsös őzgerinc elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook