Gyümölcsös őzgerinc recept
A Gyümölcsös őzgerinc hozzávalói:25 dkg háztartási keksz (darált)
10 dkg vaj (puha)
8 dkg porcukor
2 csapott ek cukrozatlan kakaópor
2 dl tej
Krém
2 tasak epres pudingpor
4 dkg cukor
4 dl tej
Egyéb
20 db háztartási keksz
2 közepes db banán (vagy más gyümölcs is lehet)
A Gyümölcsös őzgerinc elkészítési módja:
A darált kekszet összegyúrjuk a többi hozzávalóval, kivéve a négyzet alakú kekszet. Utoljára adjuk hozzá a tejet, mert abból csak annyi kell, hogy összeálljon a massza, de ne legyen ragacsos. Az őzgerincformát fóliával kibéleljük, úgy, hogy a fólia kilógjon mindenhol, majd a kekszes masszával egyenletesen körbetapasztjuk az őzgerinc oldalát, félretesszük. Ha kész a krém, elővesszük az őzgerincformát, melybe előzőleg belenyomkodtuk a kekszréteget, és félig megtöltjük a krémmel, ráhelyezzük a banánokat, befedjük maradék krémmel. A krém tetején sorba rakjuk a négyzet alakú háztartási kekszeket, majd a kilógó fóliával becsomagoljuk a formát, és hűtőbe tesszük 3-4 órára (de legjobb egy éjszakára). Másnap óvatosan kiborítjuk egy tálcára. Felszeleteljük, és tálaljuk. Krém A krémhez a pudingport, a cukrot pici tejjel simára keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet is, és elkészítjük a pudingot, jó sűrűre.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2016. febr. 21. 16:45
A gyümölcsös őzgerinc elkészítési módja és hozzávalói.