Klasszikus sport szelet recept
A Klasszikus sport szelet hozzávalói:50 dkg darált háztartási keksz
3 ek. cukrozatlan kakaópor
25 dkg margarin
2 dl tej
20 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
6 kávéskanál rumaroma (még jobb az igazi rum)
A bevonathoz:
20 dkg jó minőségű étcsokoládé (70% vagy afeletti)
2 ek. vaj
1 dl habtejszín
Kép a 43. bejegyzés alatt a naplómban!
A Klasszikus sport szelet elkészítési módja:
1. A darált kekszet a kakaóporral elkeverjük. 2. A vajat, a tejet és a cukrot (vaníliás cukrot is) mérsékelt lángon összeolvasztjuk. A végén hozzáadjuk arumot/rumaromát. 3. A kakaós kekszmorzsához fokozatosan hozzáadjuk a felolvasztott dolgokat, jól összedolgozzuk. 4. Egy közepes méretű (kb. 25 x 35 cm-es) tepsibe sütőpapírt terítünk. A masszát egyenletesen elegyengetjük benne, hogy mindenhova kb. azonos vastagságban jusson. Kb. 2-3 órára hideg helyre tesszük (legjobb, ha hűtőbe). 5. Ha a morzsás-kakaós kevercs már kellően megdermedt, az étcsokit és a vajat, valamint a tejszínt vízgőz fölött összeolvasztjuk. Ha már nem olyan forró, a tésztára öntjük, majd az egészet visszatesszük a hűtőbe dermedni. 6. Pár óra elteltével (de legjobb egy éjszakát pihenni hagyni) klasszikus sport szelet méretűre szeleteljük.
Ehhez a mennyiséghez kell ez a méretű tepsi, nagyobb tepsiben túl vékony lenne a "tészta", kisebbnél meg túl vastag, ez így pont ideális.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: fadigflo, 2009. márc. 31. 22:19
A klasszikus sport szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.