Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Klasszikus sport szelet recept

Klasszikus sport szelet recept

A Klasszikus sport szelet hozzávalói:
50 dkg darált háztartási keksz

3 ek. cukrozatlan kakaópor

25 dkg margarin

2 dl tej

20 dkg porcukor

1 cs. vaníliás cukor

6 kávéskanál rumaroma (még jobb az igazi rum)

A bevonathoz:

20 dkg jó minőségű étcsokoládé (70% vagy afeletti)

2 ek. vaj

1 dl habtejszín

Kép a 43. bejegyzés alatt a naplómban!


A Klasszikus sport szelet elkészítési módja:
1. A darált kekszet a kakaóporral elkeverjük. 2. A vajat, a tejet és a cukrot (vaníliás cukrot is) mérsékelt lángon összeolvasztjuk. A végén hozzáadjuk arumot/rumaromát. 3. A kakaós kekszmorzsához fokozatosan hozzáadjuk a felolvasztott dolgokat, jól összedolgozzuk. 4. Egy közepes méretű (kb. 25 x 35 cm-es) tepsibe sütőpapírt terítünk. A masszát egyenletesen elegyengetjük benne, hogy mindenhova kb. azonos vastagságban jusson. Kb. 2-3 órára hideg helyre tesszük (legjobb, ha hűtőbe). 5. Ha a morzsás-kakaós kevercs már kellően megdermedt, az étcsokit és a vajat, valamint a tejszínt vízgőz fölött összeolvasztjuk. Ha már nem olyan forró, a tésztára öntjük, majd az egészet visszatesszük a hűtőbe dermedni. 6. Pár óra elteltével (de legjobb egy éjszakát pihenni hagyni) klasszikus sport szelet méretűre szeleteljük.

Ehhez a mennyiséghez kell ez a méretű tepsi, nagyobb tepsiben túl vékony lenne a "tészta", kisebbnél meg túl vastag, ez így pont ideális.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A klasszikus sport szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook