(Cukrászi) Krémes recept
380 kcal
A tésztához:
25 dkg liszt
fél kocka margarin (12,5 dkg)
1 tojás sárgája
1 dl tejföl
1 csipet só
A krémhez:
4 csomag vanília puding (főzős)
2 csomag vanília cukor
35 dkg kristálycukor
1 liter víz
9 tojás fehérje
A KÉPET A 28. BEJEGYZÉS ALATT TALÁLHATOD.
A (Cukrászi) Krémes elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 1 órát pihentetjük. Két lapot sütünk belőle, az egyiket sütés előtt vékonyan bekockázzuk (óvatosan, hogy a kés ne vágja át a tésztát, csak megjelölje), hogy később könnyebb legyen a szeletelés. A pudingot a vanília cukorral, 10 dkg kristálycukorral és a vízzel összekeverjük. A tojásfehérjéket a 25 dkg cukorral gőz fölött kemény habbá verjük. A pudingot lassú tűzön sűrűre főzzük, majd hozzáadjuk a felvert habot és még 3 percig tovább főzzük. Forrón a tésztára tesszük, a tetejére helyezzük a bekockázott lapot és letakarjuk egy száraz kendővel. Miután kihűlt, a tetjét megszórjuk porcukorral.
Nagyon finom, bár kicsit drága sütemény.
Ebből az adagból kb. 25-30 db sütemény készíthető :)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: fadigflo, 2009. márc. 23. 21:42
A (cukrászi) krémes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.