Szedres sajttorta almás alapon recept




25 dkg zabpehely
4 db alma
1/2 dl olaj
1/2 citrom leve
40 dkg friss krémsajt vagy krémtúró
3-4-5 (ízlés és diéta szerint) evőkanál méz
1/2 citrom reszelt héja
50 dkg szeder (vagy akár eper és málna is jöhet ...)
KÉP: NAPLÓMBAN 34.BEJEGYZÉS ALATT.
A Szedres sajttorta almás alapon elkészítési módja:
Az almát lereszelem, meglocsolom a citromlével, összekeverem a zabpehellyel és az olajjal. Negyed órát állni hagyom, hogy a zabpehely az alma nedvességétől megpuhuljon, közben a sütőt előmelegítem 180 fokra. Egy 24-26 cm átmérőjű kerek tortaformát kiolajozok, és a masszát belenyomkodom, 25-30 perc alatt megsütöm. Míg az alap hűl, a krémsajtot/krémtúrót habosra keverem a mézzel és a citromhéjjal, majd a már hideg alapra kenem. A torta tetejét kirakom a szederszemekkel, behűtöm.
Finom, diétás, tojás, liszt és cukor nélkül. Mindenkinek ajánlom, aki súlyproblémákkal küzd és imádja az édességeket :))
Rossamela egyik blogjában találtam a receptet. Köszönet érte. :)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: fadigflo, 2009. márc. 29. 14:18
A szedres sajttorta almás alapon elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.