Keksz torta recept
A Keksz torta hozzávalói:50 dkg darált háztartási keksz
2 dl erős, cukrozott kávé
1 csomag vanília ízű ( vagy karamell) pudingpor
5 dl tej
lekvár
darált dió
tejszínhab
A Keksz torta elkészítési módja:
A kekszet megöntözzük a kávéval, egyharmad részét egy kapcsos tortaformába nyomkodjuk, amelynek alját előtte vajjal kikentünk, s jól beszórtunk morzsával ( a felesleget öntsük le róla). Rákenjük a sűrűre főzött, lehűtött pudingot, majd elegyengetjük rajta a másik harmadrész kekszet. Ezt megkenjük valamilyen pikánsabb lekvárral, rásimítjuk a maradék pudingot. A tetejére ismét kekszréteg kerül, óvatosan kissé lenyomkodjuk, s megszórjuk darált dióval.
Hűtőbe tesszük, másnapig dermedjen, tálalás előtt tejszínhabbal díszítsük.
Sütés nélküli és nagyon finom desszert!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Panka 119, 2009. márc. 29. 12:45
A keksz torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.