Keksz torta recept

A Keksz torta hozzávalói:
50 dkg darált háztartási keksz
2 dl erős, cukrozott kávé
1 csomag vanília ízű ( vagy karamell) pudingpor
5 dl tej
lekvár
darált dió
tejszínhab


A Keksz torta elkészítési módja:
A kekszet megöntözzük a kávéval, egyharmad részét egy kapcsos tortaformába nyomkodjuk, amelynek alját előtte vajjal kikentünk, s jól beszórtunk morzsával ( a felesleget öntsük le róla). Rákenjük a sűrűre főzött, lehűtött pudingot, majd elegyengetjük rajta a másik harmadrész kekszet. Ezt megkenjük valamilyen pikánsabb lekvárral, rásimítjuk a maradék pudingot. A tetejére ismét kekszréteg kerül, óvatosan kissé lenyomkodjuk, s megszórjuk darált dióval.

Hűtőbe tesszük, másnapig dermedjen, tálalás előtt tejszínhabbal díszítsük.



Sütés nélküli és nagyon finom desszert!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A keksz torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook